Scroll Top

Четврти пут расписан конкурс за награду Цаца Алексић

cetvrti-put-raspisan-konkurs-za-nagradu-caca-aleksic
Сличне теме

Позориште Пуж расписало је конкурс на коме позива сва позоришта широм Србије да конкуришу са својим представама, и буду добитници ове престижне награде за најбољу позоришну режију дечије представе, која носи име по редитељки и суоснивачу Пужа, Слободанки Цаци Алексић

Награда се додељује режији представе за децу која је на репертоару професионалног позоришта Републике Србије. Предлагачи кандидата могу бити професионална позоришта, уметничке установе, удружења и поједници – драмски уметници и театролози.

Ова награда се не односи на режије луткарских представа.

Предлоге послати или доствити у форми видео снимка уз писано образложење најкасније до 10.12.2023.године на адресу: Позориште Пуж,11000 Београд Радослава Грујића 21 или мејлом на адресу: iskra.brajovic@pozoristepuz.rs

Досадашњи добитници Цацине награде су: Југ Радивојевић (2021), Бранислава Стефановић (2022) и Игор Дамњановић (2023).

Слободанка Цаца Алексић (Београд, 1941 — Београд, 14. август 2019) била је српска позоришна редитељка. Дипломирала је позоришну и радио режију на Факултету драмских уметности у класи професора Хуга Клајна.

Почела је да режира у Зрењанинском позоришту, а затим је режирала у Атељеу 212, у Народном позоришту, Београдском драмском позоришту. Била ја први директор (до 2005) и кооснивач Позоришта Пуж. Имала је статус истакнутог уметника у Удружењу драмских уметника Србија.

Сматрала је да су деца много боља публика од одраслих.

Фото: Промо

Додај коментар: