Scroll Top

Четири медаље за српске математичаре

chetiri-medale-za-srpske-matematichare
Сличне теме

На 63. Међународној математичкој олимпијади, која се од 9. јула до 16. јула одржава у Ослу, Норвешка, ученици олимпијског тима Републике Србије окитили су се са четири медаље.

Ученици Математичке гимназије у Београду, Гвозден Лапчевић и Матеја Вукелић, освојили су сребрне медаље, док су се бронзаним медаљама окитили ученици Милан Гелић, Математичка гимназија, Београд, и Андрија Живадиновић, Гимназија “Светозар Марковић”, Ниш. Такође, похвалама су награђени и ученици Математичке гимназије, Београд, Александар Вишњић и Вукашин Пантелић.

У званичној конкуренцији на такмичењу је учествовало 589 ученика из 104 земље Света. Сјајни резултати који су постигнути плод су дугогодишњег рада и залагања, како самих ученика, тако и њихових професора. Овогодишњи циклус математичких такмичења, као и припреме за ИМО, организовало је Друштво математичара Србије (ДМС), уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије.

Руководиоци ИМО тима Републике Србије су др Владимир Балтић, ВИШЕР, Београд, др Миљан Кнежевић, Универзитет у Београду, Математички факултет.

Фото: Математичка гимназија

Додај коментар: