Scroll Top

Ципеле које вас чине јединственом

cipele-koje-vas-cine-jedinstvenom
Сличне теме

Ана Поповић, дизајнер уникатних торби и обуће

Удобност и квалитет материјала које увозим из Италије увек су раме уз раме с одабиром дезена, што је сигурно један од разлога за верну
публику, која ми се из сезоне у сезону враћа

Ана Поповић Схоес је бренд који оправдава флоскулу да је стил начин да кажете ко сте, а да не кажете ништа.

Анину колекцију чине различити стилови обуће који се могу прилгадоти укусу сваке даме, од салонки за пословне састанке преко елегантних сандала за вечерње изласке до ципела за свакодневне активности.

Ручно рађена обућа и торбе представљају јединствене ванвременске креације од најквалитетније италијанске коже.

– Идеја за ручно рађену обућу настала је из потребе да у свом препуњеном дневном распореду нађем времена за себе и своју креативност. Ципеле су одувек биле база и полазница сваког мог аутфита и, када сам у Њујорку пронашла курс за ручну израду ципела, деловало ми је да се
коцкице слажу. Завршила сам укупно четири курса у школи на Менхетну, од којих је први био моделирање обуће, а остатак практична израда – каже Ана Поповић за Борбу.

Када је основала свој бренд пре осам година, полазна идеја је била да израђује занимљиву, креативну равну обућу, носиву у различитим
ситуацијама попут канцеларије, концерата или одласка на вечеру с другарицама.

– Удобност и квалитет материјала које увозим из Италије увек су раме уз раме с одабиром дезена и то је сигурно један од разлога што имам тако
верну публику, која ми се из сезоне у сезону враћа – истиче Ана.

Процес настанка новог модела започиње “из личне потребе, када пожелим да носим неки тип обуће који немам у својим колекцијама”, открива наша саговорница.

Сваки модел прво израђује у својој величини и носи га неколико дана, током којих бележи примедбе и запажања. Сваки модел најчешће прође две-три измене док не добије финални изглед.

У зависности од годишњег доба, разликује се и популарност модела, од челси чизмица до бока сандала с отвореним прстима и петом.

– Први модел ципела који сам направила још на курсу у Њујорку дефинитивно је поставио висок стандард осталим моделима због оригиналности и модуларности. То су ципеле које имају “крагну”, која се може подићи, када ципела, заправо, постаје получизмица. Обожавам моделе који се могу носити на више начина – каже Ана.

Поред обуће, креира и уникатне торбе и ранчеве. И они су, попут ципела, настали из личне потребе.

– У том тренутку занимљив кожни ранац/торба за лаптоп био је практично непостојећи на нашем тржишту и ја сам решила то да променим. Данас се наши ранчеви и торбице продају малтене у истој мери као и обућа, што значи да смо на добром путу у погледу дизајна и квалитета и да су наше муштерије врло задовољне – констатује Ана и поручује да њене купце очекује узбудљива јесен јер ће свом гифт асортиману додати мајице, чарапе и качкете, а спрема и три нова модела обуће.


Најбољи поклон за маме и супруге

Наши купци су једна предивна мешавина из најразличитијих сталежа и животних ситуација, али морам признати да су ми тренутно омиљена деца, која удружују своје џепарце да мами купе специјалан поклон за рођендан, или мужеви, који знају да је најбољи поклон за 10. годишњицу брака наш пар сандала, или колеге које за рођендан омиљеној колегиници купе ваучер у нашој радњи јер знају да ће се томе највише обрадовати. Оваквих ситуација је на стотине и заиста сам захвална што је тако, каже Ана Поповић.

Њена радња налази се у Улици кнеза Симе Марковића 10 у Београду, а цео асортиман можете наћи и на друштвеним мрежама.


Фото: Приватна архива

Додај коментар: