Scroll Top

Да ли би волео да седиш на уметничком делу?

da-li-bi-voleo-da-sedish-na-umetnichkom-de
Сличне теме

ИЗЛОЖБА КАРЛЕ ТОЛОМЕО

Свечано отварање Палате уметности обележено је изложбом маштовито израђених столица, својеврсних скулпторско-сликарских остварења светски реномиране ликовне уметнице из Италије Карле Толомео “Да ли би волео да седиш на уметничком делу”, која је уједно представљала и први културни догађај у палати.

Уметнички рад Карле Толомео препознала је Мадлена Цептер, остваривши с уметницом вишегодишњу сарадњу, која се и данас наставила. Ова италијанска уметница први пут излаже у Београду, али не само да је допринела својим експонатима да Палата уметности буде отворена на спектакуларан начин већ је креирала и фотеље за кружни мали театар унутар Палате уметности, чиме је дала трајни допринос чаролији ентеријера новог здања.

Играјући се скулптуралним формама, линијама, површинама, волуменом, пропорцијама и ритмом, Толомеова је реализовала уникатна седишта. Њене фотеље, које окружују цео простор за игру глумаца, пројектоване су као изузетно атрактивна уметничка остварења, украшена разнобојним пластичним текстилним апликацијама. Сваки комад је јединствен, специфичан и импресиван. Њена изложба отворена је у Палати уметности до краја године.

Додај коментар: