Scroll Top

Дајана Пауновић на протесту српских жена са севера Косова

dajana-paunovi-na-protestu-srpskih-zh
Сличне теме
Dodela Svetosavske nagrade

Волео бих да у будућности допринесем развоју науке и човечанству, али и...

Пре скупа Фондација “Дајана Пауновић” посетила је вртић у српској метохијској енклави Бање.

Дајана Пауновић, председница хуманитарне фондације која носи њено име, својим присуством подржала је протест жена са севера Косова који је данас одржан у Косовској Митровици против Куртијевог терора и угрожавања интереса српског народа у нашој јужној покрајини.

Са величанственог скупа, српске жене са севера Косова послале су снажну и достојанствену поруку целокупној међународној јавности и приштинским институцијама да српски народ на Космету нико неће натерати да се одрекне своје државе Србије нити да напусти своја вековна огњишта. На транспарентима које су носиле, учеснице скупа су поручиле да своје синове не желе да шаљу у рат и упитале зашто је само српској деци са Космета ускраћено право на безбрижно детињство.

Након шетње централним градским улицама, више од 5.000 жена одржало је скуп поред моста на Ибру који је након агресије НАТО 1999. године постао симбол одбране и опстанка српског народа на северу Косова.

Пауновићева је посебно изразила задовољство због тога што се скупу обратила Ана Вуковић, мајка 11 деце, којој је Фондација “Дајана Пауновић” летос доделила орден “Свете мајке Анастасије”. Вуковићева је послала јасну поруку да ће љубав према правди и животу српског народа увек однети победу над сваким злом па и намерама Аљбина Куртија да српски народ протера са вековних огњишта.

Пре скупа Фондација “Дајана Пауновић” посетила је вртић у српској метохијској енклави Бање и том приликом тој установи донирала је белу технику, ИТ опрему и средства неопходна за уређење ентеријера објекта.

Поводом дана општине и јубилеја Радио Косовска Митровица, Фондацији је додељена повеља у знак признања за допринос развоју Косова и Метохије и оснаживање положаја српског народа у покрајини.

Извор: Republika.rs

Фото: Фондација ДП

Додај коментар: