Scroll Top

Десети Међународни фестивал фолклора у Београду

deseti-me-unarodni-festival-folklor
Сличне теме

Од 1. до 7. јула 2022, Културно уметничко друштво „Свети Сава“ биће домаћин 10. Међународног фестивала фолклора – Belgrade Award.

Ова манифестација проглашена је за једну од пет најбољих ФИДАФ смотри на свету. У Београду ће се окупити најбољи светски ансамбли који ће представити домаћој публици традицију и културу света кроз игру, песму и музику. Учесници фестивала су фолклорни ансамбли из Мексика, Румуније, Туниса, Турске, Пољске, Грчке, Индије, Молдавије, Бугарске, Индонезије и Србије.

Гала такмичарски програм заказан је за среду, 6. јул од 20.00, на Тргу републике, а концерти ће у Београду бити одржани и у Дечијем културном центру Београда, 2. јула од 20.00 (када је и свечано отварање фестивала), и 4. јула (20.00) на платоу испред ГО Звездара.

Караван Belgrade Award ће бити 3. јула у Шапцу, а 5. јула у Свилајнцу. Финални такмичарски концерт на Тргу републике започеће дефилеом кроз Кнез Михаилову улицу од 19.00 (планирана је шетња до Трга републике, где ће се одржати концертни програм). Такође, 6. јула, пре међународног такмичења, биће одржано и национално такмичење фолклорних ансамбала из Србије, а победник ће 2023. године представљати Србију на међународном делу такмичења „ Belgrade Award“.

Ове године је поводом обележавања јубилеја манифестације гост Београда и председник ФИДАФ сектора за Европу, Каталин Оанчеа, који ће својим присуством увеличати догађај, али и дати своју оцену манифестације на Конгресу ФИДАФ, који се одржава средином септембра, а на коме ће се бирати најбољи светски фестивали за 2021/22. годину.

Фото: Промо

Додај коментар: