Scroll Top

Дипломска изложба студената Факултета примењених уметности у Београду

diplomska-izlozba-studenata-fakulteta-primenjenih-umetnosti-u-beogradu
Сличне теме

У петак, 5. јула 2024. године у 19 часова у Биоскопу Балкан, биће свечано отворена изложба радова студената четврте године Факултета примењених уметности у Београду, Диплома 2024

На поменутој изложби биће представљени радови 114 дипломаца из области примењеног сликарства, сценографије, графике, примењеног вајарства, анимације, илустрације, фотографије, конзервације и рестаурације, сценског костима, савременог одевања, индустријског дизајна, унутрашње архитектуре и дизајна намештаја, керамике, текстила, писма, графике и књиге и графичког дизајна.

Ова изложба доноси генерацијски преглед и увид у теме, интересовања и домете студената завршне године ФПУ, уз жељу да се препознају и разумеју резултати младих уметника који тек ступају на сцену.

Поводом изложбе ДИПЛОМА 2024, доцент Факултета примењених уметности у Београду, историчар уметности др Милан Просен је у уводном тексту истакао:

„Потпомогнути искуством прошлих генерација које се као својеврсна традиција школе преноси кроз наставу и менторски рад посвећених професора Факултета примењених уметности у Београду, нараштаји младих уметника стасавају сагледавајући савремене сложене проблемске задатке какве намеће актуелни тренутак. Њихова непатворена креативност добија своје усмерење кроз проверене светоназоре, те се студенти упућују на системе којима пласирају своју оригиналност, храбро се суочавајући са захтевима данашњице, тражећи инспирацију и решења у дубинама историје уметности и широким пољима савременог креативног изражавања.”

Комесар изложбе је др ум. Тијана Којић, ванредни професор Факултета примењених уметности, архитекте изложбе су доценти Мирјана Милакић и Младен Врачевић, а сараднице у организацији су Софија Ракиџић и Нађа Миливојевић, истраживачи сарадници.

Изложба је реализована уз подршку Фондације Саша Марчета.

Посетиоци ће бити у прилици да посете изложбу ДИПЛОМА 2024 сваког дана од 5. до 18. јула, од 12 до 20 часова, у Биоскопу Балкан, на адреси Браће Југовића 16 у Београду.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: