Scroll Top

Додељена награда Стеван Мокрањац – отворена 32. Међународна трибина композитора

dodeljena-nagrada-stevan-mokranjac-otvorena-32-medjunarodna-tribina-kompozitora
Сличне теме

Kонцертом ансамбла Градилиште свечано је отворена 32. Међународна трибина композитора

Фестивал је отворила пијанисткиња Нада Колунџија, једна од најактивнијих промотера савремене српске музике.

Традиционално, на свечаном отварању је додељена и награда “Стеван Мокрањац”. Овогодишња добитница је Татјана Милошевић – Мијановић, редовни професор композиције на Факултету музичке уметности.

Најпрестижније признање за композиторско остварење за премијерно изведено дело у претходној години Милошевић – Мијановић је добила за дело „Три песме о нама“ за мецосопран и камерни оркестар.

У оквиру “Трибине о Трибини” разговораће се о награђеној композицији у суботу, 7. октобра од 19 часова у Малој сали Коларчеве задужбине. Разговор са ауторком ће водити музиколошкиња Ивана Миладиновић – Прица.

Најзначајнији фестивал савремене музике у Србији, 32. Међународна трибина композитора, одржава се од 3. до 7. октобра 2023. године у Студентском културном центру, дворани АКУД „Лола“ и Коларчевој задужбини. Улаз на све концерте је слободан.

Публика има прилику да чује дела која представљају преглед најновијих остварења домаћих стваралаца уз избор репрезентативних примера савремене музике широм света.

Оснивач и извршни продуцент је Удружење композитора Србије. Овогодишњу Трибину подржали су Сокој – Организација музичких аутора Србије, Министарство културе Србије, Град Београд и Општина Врачар.

Фото: Бојан Живојиновић

Додај коментар: