Scroll Top

Документарни диптих о Стевану Лабудовићу Миле Турајлић поново у Београду

dokumentarni-diptih-o-stevanu-labudovicu-mile-turajlic-ponovo-u-beogradu
Сличне теме

Након освајања Златне арене на фестивалу у Пули документарни диптих о Стевану Лабудовићу редитељке Миле Турајлић поново у Београду

Због великог интересовања публике документарни филмови „Non-Aligned & Ciné-guerrillas : Сцене из фонда Лабудовић“ (Несврстани и Филмске гериле) биће поново на репертоару Дворане Културног центра од 31. августа до 6. септембра у терминима од 18 и 20 часова.

Поводом 62. годишњице одржавања првог самита Покрета несврстаних у Београду, у петак 1. септембра биће одржан и разговор са редитељком после првог филма.

Документарни диптих се састоји од два дугометражна филма који нас воде на архивско путовање кроз процес стварања пројекта Трећег Света.

Филмови су базирани на до сада никада раније приказаним 35мм филмским материјалима, снимљених од стране Стевана Лабудовића, сниматеља Филмских новости, који је пратио председника Тита тридесет година.

Светска премијера “Non-Aligned” одржана је на Међународном фестивалу документарног филма у Амстердаму –  IDFA, “Ciné-guerrillas” је премијерно приказан на Међународном филмском фестивалу у Торонту (TIFF), док је српска премијера диптиха одржана на 28. Фестивалу ауторског филма.

“Несврстани” су освојили Гранд При фестивала ангажованог филма у Алжиру, и током септембра предстоји и америчка премијера филма на фестивалу у Камдену.

Фото: Poppy Pictures

Додај коментар: