Scroll Top

Пројекција филма „Lost country“ Владимира Перишића у Краљеву

projekcija-filma-lost-country-vladimira-perisica-u-kraljevu
Сличне теме

Пројекција филма Lost country аутора Владимира Перишића биће одржана у периоду од 7 дана у земљи порекла у комерцијалном биоскопу са продајом улазница у складу са правилима номинације за најбољи филм ван енглеског говорног подручја Америчке академије за филм – Оскар

Остварање ће бити приказано у периоду од 14. до 20. септембра у биоскопу Кварт у Краљеву.

Премијера филма одржана је у оквиру такмичарске селекције Недеља критике (Семаине де ла цритиqуе) овогодишњег филмског фестивала у Кану на коме је дебитант Јован Гинић добио награду „Откровење“ за најбољег младог глумца.

На недавно завршеном Сарајево филм фестивалу Гинић је освојио награду „Срце Сарајева“ за најбољег глумца.

„Lost country“ приказује Србију 1996. године, током студентских демонстрација против Милошевићевог режима.

Филм доноси причу младог Стефана који пролази кроз сопствену револуцију, суочен са чињеницом да је његова мајка портпаролка и саучесница корумпиране власти против које устају његови пријатељи.

Главне улоге у филму тумаче Јован Гинић, Јасна Дуричић, Миодраг Јовановић, Душан Валентић, Борис Исаковић, Лазар Коцић, Ана Симеуновић, Марија Шкаричић и Павле Чемерикић.

Владимир Перишић студирао је модерну књижевност на Универзитету Париз ВИИ и режију у филмској школи Ла Фемис.

У оквиру селекције Кинофондација фестивала у Кану је приказао свој дипломски филм Дремано око (2003), док је његов први играни филм Ординарy Пеопле (2009) имао премијеру у оквиру такмичарске селекције Недеље критике у Кану.

Учествовао је у колективном филму Мостови Сарајева (2014) са Жан Лик Годаром, Кристи Пујом, Сергејом Лозницом… И овај филм је премијерно приказан у оквиру званичне селекције Канског фестивала.

Фото: Промо

Додај коментар: