Scroll Top

„Друг са друма“ у Косовској Митровици: Пакетићи за децу и младе са потешкоћама у развоју

drug-sa-druma-u-kosovskoj-mitrovici-paketici-za-decu-i-mlade-sa-poteskocama-u-razvoju
Сличне теме

Чланови хуманитаронг удружења „Друг са друма“  за Божић су у центру Косовске Митровици поделили новогодишње пакетиће деци и младима са потешкоћама у развоју

У костиму Деда Мраза са окићеним камионима у центру града, чланови овог удружења су у оквиру акције „Конвој са срцем – Шофер Мраз“ поделили 190 новогодишњих пакетића.

Ненад Ђурић једини члан овог удружења из Косовске Митровице каже да је ово друга акција коју ово Удружење организује, са циљем да обрадују што више малишана.

-Циљ акције је да обрадујемо што више малишана. Конкретно у Косовској Митровици, успели смо да обрадујемо 190 деце са потешкоћама у развоју. Наша организација броји више од 400 чланова, који су не само из Србије већ из целе бивше Југославије. Ми смо хуманитарно удружење које скупља хумане људе са свих страна. Наш циљ је да првенствено помогнемо породицама колега који су настрадали у саобраћају, а колико год можемо помажемо и деци са посебним потребама и свакоме коме је помоћ потребна. Наравно, све радимо у склопу наших могућности јер је све на добровољној бази и све сами сакупљамо, рекао је Ђурић.

Он је позвао све своје колеге да буду хумани и у склопу својих могућности учествују у хуманитарним акцијама.
Председница Удружења родитеља „Подржи ме“ Ивана Ракић изразила је велико задовољство и оценила да је ово  леп гест, који је деци и младима са потешкоћама јако потребан, како би доживели нешто ново и лепо.

-Заиста, један леп гест, једна лепа акција која је одржана на шеталишту. Имамо возаче, који су дошли са три окићена камиона и Деда Мразем. Деци и младима је потребно да изађу ван центра и доживе нешто ново и лепо, а не да се то увек дешава у нашим просторијама, рекла је Ракић.

Аутор, фото: М.Перовић

Додај коментар: