Scroll Top

Други део Фестивала француског филма на Ушћу – од 4. до 7. јула

drugi-deo-festivala-francuskog-filma-na-uscu-od-4-do-7-jula
Сличне теме

Фестивал француског филма своје шесто издање наставља пројекцијама филмова на платоу између две куле пословног и шопинг центра ,,Ушће“ на Новом Београду од четвртка, 4. јула до недеље, 7. јула

Пројекције почињу у 21 час, а улаз је слободан.

У биоскопу на отвореном биће приказани филмови ,,Господин Блејк“, ,,Само нас двоје“, ,,Случај Голдман“ и ,,Други чин“.

Кадар из филма ,,Други чин“

Остварење Господин Блејк Жила Легардинијеа (главна улога Џон Малкович) биће приказано у четвртак, 4. јула. Откад је изгубио жену, Ендру Блејк нема воље ни за чим. Одлучује да оде из Лондона и врати се у Француску, у кућу где су се њих двоје упознали, међутим путовање у стара сећања о лепим данима не одвија се како је предвидео.

У петак, 5. јула публика ће имати прилику да погледа филм Само нас двоје у режији Валери Донзели. Када је Бланш упознала Грегоара, помислила је да је то човек ког је целог живота тражила. Убрзо се заљубљују једно у друго и одлучују се за заједнички живот. Пар се сели, Бланш се удаљује од својих родитеља и своје сестре близнакиње и почиње да живи нови живот. Међутим, како време пролази, схвата да је љубав њеног живота изузетно посесиван и опасан човек.

Пројекција филма Случај Голдман Седрика Кана биће одржана у суботу, 6. јула. У априлу 1976. године, одвија се суђење Пјеру Голдману, екстремном левичару оптуженом за четири оружане пљачке у којима су страдале две апотекарке. Он тврди да је невин и за веома кратко време у јавности постаје икона интелектуалне левице. Млади адвокат Жорж Киежман га брани. Међутим, њихови односи у току суђења постају затегнути. Голдман провоцира суд ризикујући да добије настрожију казну.

Филм који је отворио овогодишњи фестивал у Кану Други чин Кентена Дипијеа биће приказан у недељу, 7. јула. Прича овог филма прати Флоранс која жели да упозна Давида, човека у ког је слепо заљубљена, са својим оцем Гијомом. Међутим, Давид није заинтересован за озбиљну везу са Флоранс и жели да је се отараси тако што ће је отерати у загрљај свог друга Вилија. Њих четворо налазе се једног дана у ресторану усред недођије…

Фото: Промо

Додај коментар: