Scroll Top

Две Златне арене за филм “Да ли сте видели ову жену?”

dve-zlatne-arene-za-film-da-li-ste-videli-ovu-zenu
Сличне теме

Две Златне арене за Да ли сте видели ову жену? на 70. Пулском филмском фестивалу

Пула, 22. јул – Филм „Да ли сте видели ову жену?“ аутора Матије Глушчевића и Душана Зорића освојио је две Златне арене за најбољу глумицу (Ксенија Маринковић) и камеру (Марко Кажић, Алекса Радуновић и Милица Цими Дринић) на управо завршеном 70. Пулском филмском фестивалу у категорији мањинских копродукција.

Ксенија Маринковић, главна глумица у филму и једна од најангажованијих глумица у региону је поводом награде у Пули изјавила: „Све је почело 2017. године као кратки студентски филм, а након пет година претворило се у филм који је стигао до фестивала у Венецији, до Њујорка, преко пола свијета и сад је дошао и код нас, у Пулу. Пресретна сам због свих награда које су сви из филма добили, па тако и због Арена које смо добили на овом фестивалу. Захваљујем се жирију, али велико хвала и овим дивним младим људима који су потрошили године и године и полако скупљали новац и направили сјајан филм ни из чега.“

Марко Кажић, Алекса Радуновић и Милица Цими Дринић су поводом признања за најбољу камеру рекли: „Овај филм је важан због више разлога, али пре свега због његове друштвене анализе. Изразито добро показује како су одређена друштвена очекивања наметнута женама упркос њиховим жељама. Због тога смо се сви повезали с ликом Драгиње. Пулски фестивал је одувек био један од најзначајних филмских фестивала на нашим просторима и ова награда нас изузетно усрећује. Посебно нам је драго што смо заједно као три директора фотографије успели да допринесемо овој причи свако на себи посебан и другачији начин.“

Подсећамо, светска премијера филма „Да ли сте видели ову жену?“ одржана је на 79. Филмском фестивалу у Венецији где је добио специјално признање за монтажу.

Српска премијера одржана је на 28. ФАФ-у где је освојио Гран При „Александар Саша Петровић“, а након тога су уследиле награде за најбољу режију на Међународном филмском фестивалу у Бангкоку, за најбољи филм на 24. Међународном фестивалу независног филма Black Movie у Женеви, и награда за најбољи домаћи филм Асоцијације филмских фестивала 30. Палићког фестивала.

„Да ли сте видели ову жену?“ је прича о средовечној жени Драгињи, која кроз три различита живота покушава да искочи из своје коже.

Главну улогу у филму тумачи једна од најангажованијих глумица региона Ксенија Маринковић.

У пратећим улогама појављују се Исидора Симијоновић, Борис Исаковић, Власта Велисављевић, Горан Богдан, Јасна Ђуричић, Радоје Чупић, Олга Одановић, Милица Михајловић, Ивана Вуковић, Милош Тимотијевић, Исидора Минић, Алеџ Електра и други.

 Фото: Промо

Додај коментар: