Scroll Top

Марчело, Тијана и Бајага одушевили у првом делу концерата

marcelo-tijana-i-bajaga-odusevili-u-prvom-delu-koncerata
Сличне теме

Garden Sessions сезона концерата у београдској Ботаничкој башти почела је трећу годину заредом

Серију атрактивних концерата отворио је музичар и писац Марко Шелић Марчело 20. јула 2023, који је овим наступом обележио 20. годишњицу од објављивања свог првог студијског албума”Де Фацто”.

Уследио је концерт Бајаге и Инструктора 23.јула 2023, који је недељама унапред био распродат.

Трећи по реду одржан је концерт Тијане Богићевић 24. јула у такође пуном “Јевремовцу” (због временских услова тај концерт је померен са 22.јула).

Ове концерте организује Центар београдских фестивала – ЦЕБЕФ, а сви наступи почињу у 20.30 и завршавају се до 23 часа, због правила одржавања догађаја у центру града и Ботаничкој башти.

На репертоару Марчеловог концерта у “Јевремовцу” биле су актуелне нумере са шестог студијског албума “Нојева варка”, на радост бројних обожавалаца.

У току наступа који је трајао око два сата у пријатној атмосфери Ботаничке басте свестрани Марчело је, поред својих песама и хитова, присутне одушевио читањем своје поезије што је публика задовољно поздрављала.

На хип-хоп сцени Марчело се појавио крајем деведесетих година, али врло брзо је изашао из жанровских оквира и обогатио је свој уметнички израз, док је ангажована уметност одредница његовог рада.

Бајага и Инструктори одржали су у недељу увече концерт у фантастичној атмосфери.

Публика је у преко два сата свирке могла да чује пресек њихових највећих хитова.

Садашњи поставу чине: Момчило Бајагић Бајага – гитара, вокал; Живорад Жика Миленковић – гитара, вокал, перкусије; Александар Саша Локнер – клавијатуре, вокал; Марко Њежић – гитара; Владимир Влада Чукић – бас гитара, и Марко Кузмановић – бубњеви.

Посебна посластица концерта било је извођење хит нумера уз гостујуће гудаче (“Руски воз”, “Од када тебе волим” и “Зажмури”), док су уз Соњу Калајић са тестером одсвирали “Груди носи ко одликовања” и “Рекла си”.

Изведено је 29 песама, а за крај је публика хорски певала хит “Само нам је љубав потребна”.

Због временских ограничења Баште није било могуће да се концерт продужи, иако је публика остала дуже и желела наставак.

Garden Sessions концерт одржала је изузетна певачица Тјана Богићевић која је још једном показала да има велики број фанова, а у публици су биле и бројне познате личности из свих области јавног живота.

На овом концерту Тијана је извела своје бројне хитове које је публика хорски испратила, а имала је и госте са којима је дуетски извела неколико песама, међу којима су: млад певач Немања Радошевић, глумица Јелена Гавриловић и композитор и аранжер Александра Сара Милутиновић.

У другом делу Garden Sessions концерата, од 27. до 30. јула, публику очекују:

27. јул – Јелена Томашевић
28. јул – СМАК плус
29. јул – Канда, Коџа и Небојша (концерт померен са 21.јула)
30. јул – Нувел Ваг

Улазнице се могу набавити на сајту tuckets.rs и на свим Тикет Вижн продајним местима, као и непосредно пред сваки концерт на улазу из Таковске.

Фотографије: ЦЕБЕФ / Марина Пешић

Додај коментар: