Scroll Top

ЕКИПА БОРБЕ У ПОСЕТИ ЧАЧКУ

ekipa-borbe-u-poseti-chachku-2
Сличне теме

Као и у сваком досадашњем броју, и овог пута часопис „Борба“ у одељку о туризму, представио је један од многобројних градова Србије.

У новом,мартовском броју часописа нашао се Чачански крај односно Српска Света Гора, па је сходно томе редакција „Борбе“ данас ишла у посету управо Чачку. Природно, наш обилазак започели смо посетом Уметничкој галерији „Надежда Петровић“ којој смо претходног месеца, на прослави деведесет и девет година постојања имена Борба али и годину дана постојања нашег часописа доделили специјално признање за допринос култури. Директор галерије, господин Бранко Ђаловић, био је наш домаћин и срдачно нас је угостио, а кустос, Драгана Божовић , упутила нас је у занимљив живот наше најпознатије сликарке, причом која почиње упознавањем и љубављу Надеждиних родитеља, а завршава се њеном смрћу.

Најзначајније благо града, дванаест тешко прикупљених Надеждиних уметничких дела, нису нас оставили равнодушним.

Након посете чувеној галерији, на главном тргу града, извршили смо поделу бесплатних примерака нашег часописа, које су грађани са одушевљењем прихватили.

Неизоставни део посете био је и одлазак у Дом културе Чачак.Неочекивано изненађење за све чланове наше редакције дефинитивно је био кафић у центру Чачка који носи управо име „Борба“.

На крају улице Филипа Филиповића, екипа редакције открила је упечатљиво здање јарко црвене боје. Наиме, некадашња зграда која је служила за дистрибуцију листа, поред тога што је променила намену а потом и власнике, ипак је задржала дух и симболичних пет црвених слова.

Захваљујемо се колегама РТВ Галаксија 32 и ТВ Лав плус из Чачка, као и ТВ Тесла што су медијски испратили нашу промоцију часописа.

Ивана Зоркић

foto: Borba

Додај коментар: