Scroll Top

Фестивал “Нови балкански ритам” одржава се први пут

festival-novi-balkanski-ritam-odr
Сличне теме

Фестивал “Нови балкански ритам” одржаће се први пут  од 22. до 25. септембра у Сремским Карловцима у еколошком центру “Радуловачки”

,,Нови балкански ритам” је први фестивал телесне музике у региону, основан у циљу промоције ове технике, као и едукације. На фестивалу ће наступати и водити радионице Макс Полак из САД, Ана Љомбарт из Шпаније, Бен Шпиц из Немачке, Марко Дињашки и Ана Врбашки из Србије.

Уметници ће имати четвородневну резиденцију пре почетка фестивала, од 19. до 22. септембра.

На радионицама ће учесници из земље и иностранства учити традиционалне песме и ритмове Европе, Северне и Јужне Америке, Африке и Балкана, које ће презентовати на фестивалском концерту 24. септембра на сцени еколошког центра ,,Радуловачки”. Фестивал отвара концерт балканске музике дуа ,,Алице ин ЊондерБанд”, 22. септембра. Улаз на све вечерње програме је бесплатан. Сви концерти почињу у 21.00.

Фестивал је догађај у организацији удружења ,,Отворени круг Нови Сад” у партнерству са Туристичком организацијом општине Сремски Карловци и Покретом горана Војводине. Већи део средстава је финансирала заједница кроз краудфандинг кампању преко платформе ,,Добри дабар”.

Фото: Промо

Додај коментар: