Scroll Top

Математичка гимназија прославила 56 година постојања

matematichka-gimnazija-proslavila-56-go
Сличне теме

Бројни пријатељи, бивши и садашњи ученици, као и професори окупили су се 19.септембра у Математичкој гимназији како би заједно обележили 56 година постојања и рада ове образовне установе.

Директорка школе Мирјана Катић, подсетила је присутне овом приликом на само неке од успеха ђака ове гимназије.

 –  Само у претходној школској години освојили смо 91 медаљу на најпрестижнијим светским такмичењима из природних наука. Наш хор је наступао са Дечјом филхармонијом, играли смо кошарку, обишли смо многе градове света после паузе коју нам је донела корона, правили смо роботе, обрадовали су нас ученици на олимпијади у Ослу, на такмичењу из физике у Естонији… Наши ученици су урадили многе значајне ствари за себе, своју породицу и државу, трудећи се да покажу како треба да изгледа једна права школа која има овакве ученике – рекла је Катић.

Ђацима је пожелела да негују своју изузетност, да у животу увек следе свој циљ, да постану прави људи, грађани света и своје земље.

Присутнима се обратио и министар просвете Бранко Ружић који је истакао да је Математичка гимназија заслужено постала центар изврсности у области образовања ученика са посебним способностима за математику, информатику и природне науке.

– Током претходних 56 година школа континуирано расте, напредује и пружа пример добре праксе образовања младих. Ученицима који су се определили за образовање у области математике, информатике и рачунарства пружа се заслужена пажња. Они уз своје породице и наставнике предано раде и улажу свакодневно велики труд у свој напредак – рекао је министар и додао да Математичку гимназију похађају ученици који сваког дана инспиришу своје наставнике, а често наставници истичу да од њих и уче.

Фото: Математичка гимназија

Додај коментар: