Scroll Top

Филм “Духови на мојим леђима” Николе Стојановића награђен на фестивалу у Котбусу

film-duhovi-na-mojim-ledjima-nikole-stojanovica-nagradjen-na-festivalu-u-kotbusu
Сличне теме

Никола Стојановић, редитељ филма „Духови на мојим леђима“ добитник је посебне награде за најбољег редитеља на Филмском Фестивалу у Котбусу, Немачка

Филм „Духови на мојим леђима“ је након светске премијере на Сарајево Филм Фестивалу, и недавне домаће премијере на филмском фестивалу „Слободна Зона“, приказан на фестивалу у Котбусу. У званичној селекцији кратког филма, у конкуренцији са 11 филмова, Стојановић је представио свој филм немачкој публици. Филмски фестивал у Котбусу је један од највећих фестивала источно европског филма, ове године је обележио своје 33. издање.

Никола Стојановић, редитељ филма је о награди рекао: „Велика ми је част и јако сам срећан што сам добио награду и то баш за режију, у овако оштрој и пробраној конкуренцији филмова. Котбус је фестивал са посвећеном публиком, која на моје изненађење и радост има огромно интересовање за кратки филм, те је сала на нашој пројекцији била препуна. Такође, допада ми се што публика има отворен став према различитим формама филма, на филмове се долази са вином или пивом у руци, и осећа се енергија знатижеље за гледањем и нечег другачијег од мејнстрима“.

„Духови на мојим леђима“ прати тинејџерку Сару која путује у мали провинцијски град да присуствује помену своје баке. Иначе мирно село сада ремети изградња нове пруге. Док се бори са својим страховима, Сара проналази уточиште у друштву једног радника са градилишта.

Главну улогу у филму тумачи млада Анита Огњановић, филм је подржао Филмски центар Србије, док је продуцент филма Non-Aligned Films.

Фото: Давид Јовановић и кадрови из филмова

Додај коментар: