Scroll Top

Интернационални успех српске моде

internacionalni-uspeh-srpske-mode
Сличне теме

У свету моде, српска креативност и таленат настављају да зраче широм планете

Након спектакуларног 22. издања, Serbia Fashion Week са поносом наставља да слави српску моду и њене неисцрпне изворе инспирације широм света. Захваљујући уговору који Serbia Fashion Week има са Athens  Fashion Week-ом, дизајнерка Сузана Перић недавно је одржала успешну ревију у грчкој престоници.

Специјални гист на писти био је светки познати инфлуенсер, модел и филнатроп Елтон Илиријани, а Сузана је бројним представницима медија и публици у Атини приказала своју колекцију Glam Galaxy, коју је премијерно представила на Serbia Fashion Week-у у Новом Саду у октобру. Само неколико дана након тога, као поносни представник SFW-а, Сузна Перић је учествовала на World Fashion Festival 2023 у Чикагу.

Као једина лиценцирана недеља моде у Србији, Serbia Fashion Week је поносан на то што захваљујући уговорима које има са чак 34 недеље моде широм света, нашим дизајнерима омогућује да своју креативност прикажу на свим континентима, раме уз раме са највећим ветким дизајнерима и брендовима. Ови уговори представљају мостове који спајају српске дизајнере са светским тржиштима.

Наша национална недеља моде не само да промовише српску креативност, већ и омогућава нашим талентованим дизајнерима да своје креације представе публици од Америке, преко Европе, до Азије и на тај начин освајају нова тржишта. Ови уговори су не само комерцијални споразуми, већ и симболички мостови који повезују српску моду са глобалним културним разноликостима.

Наша национална недеља моде храбро гради мостове међу културама и традицијама, преносећи своју јединствену причу широм света. Сваки уговор представља корак ка ширењу српске креативности и културе, и сваки корак доноси са собом инспирацију и разноликост.

После Чикага и Атине, половином новембра захваљујући нашој националној недељи моде, српка креативност биће представљена и на Budapest Fashion Week-у.

Serbia Fashion Week остаје посвећен свом задатку, градећи мостове између српске моде и светских позорница.

Фото: SFW

Додај коментар: