Scroll Top

Филмски центар Србије наступа на Међународном сајму књига

filmski-centar-srbije-nastupa-na-medjunarodnom-sajmu-knjiga
Сличне теме

Филмски центар Србије и ове године наступа на Међународном Сајму књига у Београду

Свакога дана трајања сајма, од 9 до 20 часова на штанду Филмског центра у Хали 2а, посетиоци могу да пронађу бројна издања под најповољнијим условима, а ту су и традиционалне акције Филмског центра: дан одређен за велики попуст (среда, 25. октобар), распродаја старијих издања чији су тиражи при крају, као и фокус на неколико књига које су издали други издавачи, а у чијем је издању Филмски центар значајно учествовао.

Само ове године, Филмски центар је објавио неколико вредних наслова:

 “Мало изнад тла-Разговор са Срђаном Карановићем”, Стефан Арсенијевић
 “Српски филм: педесете”, Саша Радојевић
 “Фестивал југословенског документарног и краткометражног филма, 1954- 2004. од југословенског социјализма до српског национализма”, Дуња Јеленковић

 “ПРИЧА-ДРУГО ИЗДАЊЕ-Садржај, структура, стил и принципи писања сценарија”, Роберт Меки
 “КРИТИЧКИ ВОДИЧ КРОЗ СРПСКИ Филм 2018-2022”, Зоран Јанковић, Ђорђе Бајић
 и управо пред Сајам објављена књига Горана Гаврића “РОБОКАП И ФИЛМСКИ ДВОЈНИЦИ-ФИЛОЗОФИЈА И Филм Центер Сербиа”.

Књига Стефана Арсенијевића је књига чије је друго издање при самом крају, и то је, свакако , један од наслова Филмског центра који је у протеклом периоду био најтраженији. Очекујемо да ће на велики оџив публике наићи и књиге Роберта Мекија ПРИЧА и КРИТИЧКИ ВОДИЧ КРОЗ СРПСКИ ФИЛМ 2018-2022, тандема Јанковић-Бајић.

Истовремено, подсећамо кориснике и љубитеље филмске литературе да је ово ретка, ако не и последња прилика да под најповољнијим условима набаве и књиге чији су тиражи при крају: Дејвид Бордвел:НАРАЦИЈА У ИГРАНОМ ФИЛМУ, Сид Филд: ПРИРУЧНИК ЗА ПИСЦЕ СЦЕНАРИЈА или пак књигу Иване Кроње ЕСТЕТИКА АВАНГАРДНОГ И ЕКСПЕРИМЕНТАЛНОГ ФИЛМА-тело, род, идентитет.

На крају, посебно скрећемо пажњу на акцију колегиница из Медија Деска Филмског центра Србије, који, у петак, 27. октобра са почетком у 17 и 30 часова организује стимулативно и значајно представљање програма Креативна Европа, са учешћем неколико изванредних и све агилнијих српских издавача, Академском књигом из Новог Сада, Хеликсом из Смедерева, Трећим Тргом из Београда и Штриком из Београда.

Надам се да ће ова акција наше јако добре издавачке односе са Европом не само стабилизовати као издавачку стратегију, него и проширити основ за даљњу сарадњу.

Сарадњу у којој би и Филмски центар Србије нашао своје место.

Фото: Драган Удовичић

Додај коментар: