Scroll Top

ФОНДАЦИЈА ”ДАЈАНА ПАУНОВИЋ” ДОНИРАЛА ТАБЛЕТ РАЧУНАРЕ УЧЕНИЦИМА ИЗ ШТРПЦA

fondatsija-dajana-paunovi-donira
Сличне теме

Ученицима од првог до четвртог разреда истуреног одељења у Сушићу, Основне школе ”Стаја Марковић”, данас су подељени таблет рачунари. Уређаје које су добили сви ученици, донирала је Дајана Пауновић, директорка истоимене Фондације, уз подршку стратешког партнера компаније Комтрејд.

-Након слања неколико породица са Косова и Метохије на море, данас сам са задовољством поново на овим просторима и поново лепим поводом. Обећали смо прошлог пута када смо били, да ћемо малишане обрадовати поклонима, то данас и остварујемо. Овде често долазимо и посебно водимо рачуна о младима на овим просторима. Првенствено о деци и најмлађима и трудимо се да им пружимо подједнаке услове за живот као што их имају и деца у Београду”, рекла је данас у општини Штрпце Дајана Пауновић.

Након сусрета са градоначелником Општине Штрпце Далибором Јевтићем, који се догодио пре расподеле таблета, Пауновићева је истакла важност образовања младих нараштаја за опстанак и останак Срба на Косову и Метохији и изразила уверење да ће донирана ИТ опрема олакшати процес учења како деци, тако и њиховом наставном особљу.

Задовољни малишани данас нису крили срећу због поклона које су добили, истичући да ће их користити првенствено за учење, а мало и за игру.

Директор Основне школе ”Стаја Марковић”, Џедомир Николић, изразио је велику захваност Фондацији што је посетила и донирала поклоне ђацима у најудаљенијем селу у општини Штрпце.

-Хвала Вам што сте данас овде, то нам пуно значи. Данас сте учинили велику ствар не само за децу наше школе већ и за мене као директора и њихове учитеље”, истакао је он и у знак захвалности у име школе директорици Фондације ”Дајана Пауновић” поклонио икону Свете Ксеније рађену у дрвету.

Током боравка на Косову и Метохији, директорица Фондације Дајана Пауновић обишла је и малог Алексу Божанића коме је поклонила гардеробу за почетак школске године. Алекси је прошле године дониран таблет, а такође је обишла једну од породица, породицу Симановић у Штрпцу који су, у организацији Фондације, недавно путовала на море.

Додај коментар: