Scroll Top

ГОСТОВАЊА ОПЕРА И ТЕАТАР МАДЛЕНИАНУМ

gostovana-opera-i-teatar-madlenianum
Сличне теме

Комедија „Два у један“ Реја Кунија, хит представа Народног позоришта из Суботице, гостује на Великој сцени Мадленианума 24. марта у 19.30 часова. Радња се одвија у лондонском хотелу, осамдесетих година, у време Маргарет Тачер, кад један од њених конзервативаца, министар Ричард Вили, помисли да је одлична идеја да доведе своју љубавницу у хотел у коме је одсео са женом.

У организацију овог свог, немогућег, плана он увуче и свог помоћника, Џорџа Пигдена, који ни најмање није дорастао задатку. Замене идентитета, мужеви и жене који се изненада појављују, инострано особље хотела које не говори добро енглески – све то гарантује да ће, као у сваком добром водвиљу, све што може, поћи наопако. Ову популарну представу суботичког позоришта режирао је и избор музике направио Петар Јовановић, сценограф је Александар Вељановић, костимограф Марко Маросиук, текст Реја Кунија превела је Оља Ђорђевић.

У улози Ричарда Вилија је Владимир Грбић, првак суботичког позоришта, кога наша публика зна као Феликса у комедији „Феликс И Дорис”, његову жену тумачи Сања Моравчић, његов помоћник је Игор Грекса, док се у другим улогама појављују: Зоран Бучевац, Срђан Секулић, Снежана Јакшић/Јелена Михајловић, Кристина Јаковљевић, Ксенија Митровић и Милан Вејновић.

Опера и театар Мадленианум са задовољством најављује и гостовање Румунске националне опера из Темишвара са опером „Тоска” 6. мајa 2022. од 19.30 часова. Карте за ово гостовање су од данас у продаји.

 Представа „Госпођица Јулија” гостује на 26. Глумачким свечаностима “Миливоје Живановић” у Пожаревцу, која ће се одиграти 5. априла од 20 часова у Центру за културу Пожаревац. Такође, последња драмска премијера, комедија „Феликс и Дорис” има своје гостовање 21. априла у Дому културе Чачак.

Фотографије из представе „Два у један” фотографа Атиле Ковача и фотографија из опере „Тоска” Темишварске опере

Додај коментар: