Scroll Top

Завршен велемајсторски турнир “Београд 2022”

zavrshen-velemajstorski-turnir-beogr
Сличне теме

Велемајсторски турнир високе 17. категорије “Београд 2022” завршен је данас у хотелу “Crown Plaza” у Београду после девет дана квалитетних партија и невероватних борби за трофеј.

Руски велемајстор Сјугиров Санан је убедљиво победио на турниру са укупним скором од 6.5 поена.Друго место поделили су Нихал Сарин, Велимир Ивић и Абдусаторов Нодирбек са по 5.5 поена.

Санан је у последњем колу ремизирао брзо белим фигурама против Нихала Сарина, осигуравши прво место и пре завршетка осталих мечева.

Велимир Ивић је у веома интересантној партији био бољи од Роберта Маркуша. Ивић је дошао до просторне предности, а потом је жртвовао квалитет након чега Маркуш није могао да блокира одмаклог слободног пешака. Са победом у последњем колу, Велимир Ивић је дошао до 5.5 поена и деобе другог места.

Свечана церемонија затварања одржана је непосредно по завршетку последње партије која се играла између нашег репрезентативца Александра Инђића и иранског велемајстора Maghsoodloo Parhama . Инђић је маестралном игром у нејасној, а по компјутеру бољој позицији, дошао до победе и коначног резултата од 5 поена, заузевши пето место.Председник ШСС Драган Лазић се захвалио свима који су подржали организацију овог турнира, а посебно је поздравио играче који су дошли из иностранства да учествују на турниру пожелевши им да поново посете Србију већ на лето, када ће бити одржан турнир “Србија Опен 2022”.

Фото: ШСС

Додај коментар: