Scroll Top

Гудачи Св. Ђорђа, Маџар, Оркестар РТС

gudachi-sv-or-a-madhar-orkestar-rts
Сличне теме

ПРОГРАМ У СЛАВУ ЈУБИЛЕЈА

Обележавање јубилеја Велике дворане наставља се током читаве године кроз циклусе концерата “Коларац твој свет музике”, “Београдске променаде” и “Мала школа бонтона/Како се слуша концерт”.

Циклус концерата Бетовенове сонате наставља се 23. и 27. марта, када ће прослављени пијаниста Александар Маџар да одржи пети, односно шести, концерт од укупно осам, који обухватају читав опус од 32 сонате чуве­ног композитора. Наред­ни концерти се очекују у априлу и мају, поручују из Коларца.

Пијаниста Владимир Милошевић одржаће кон­церт 7. маја са програмом балетске музике за клавир, док је 4. јуна концерт Гудача Светог Ђорђа, са виолинистом Џеком Ли­беком као солистом.

Циклус Београдске променаде, концерти недељом у 11 часова, као и Музичке среде (Сусрет с уметником и Музичка радионица) прилика су да се млади музичари представе публици, док је програм за најмлађе ре­зервисан последње субо­те у месецу у оквиру циклуса “Мала школа бонтона/Како се слуша концерт”. Осим концерата у организацији Коларчеве задужбине, Велика дворана је, како поручују из ове институције, друга кућа Симфонијском оркестру РТС, који за 9. април најављује ко­н­це­рт са вио­ли­ни­стом Сре­те­ном Кр­сти­ћем.

Документарац о пријатељству

У Арт биоскопу Коларац 21. марта у 18.30 биће одржа­на премијера филма “Геоме­трија пријатељства” Мари­не Стефановић и Миомире Витас, о дружењу Жорж Санд, Полин Вјардо, Кларе Шуман, Јоханеса Брамса и Ивана Тургењева у Паризу, Ноау, Венецији, Буживалу и Баден-­Бадену. Ауторке су радиле на филму више од две године, али је, нажа­лост, Марина Стефановић, новинарка и ауторка емисије “Арт фантазија”, у међувре­мену преминула.

Додај коментар: