Scroll Top

Игор Тодоровић и Бошко Јаковљевић добтинци вредних регионалних модних награда у Хрватској

igor-todorovic-i-bosko-jakovljevic-dobtinci-vrednih-regionalnih-modnih-nagrada-u-hrvatskoj
Сличне теме

Престижне регионалне модне награде – My Global Fashion Awards, додељене су прошле недеље као један од главних модних догађаја сезоне у величанственом хотелу Кемпински Адриатик у Истри

Тродневна манифестација, која традиционално додељују награде модним професионалцима од 2018. године ове године се одржала од 29. маја до 01. јуна, а кулминација врхунски осмишљеног програма догодила се у четвртак 31. маја, када је стручни жири доделио награде у чак 15 модних и lifestyle  категорија.

Регионални жири чинили су: Ненад Радујевић – директор Belgrade Fashion Week – а, Ненад Коркут – хрватски модни криотичар, Сашо Радович – словеначки модни продуцент и Марија Худолин, модни новинар и блогер из Сарајева са тренутном адресом у Скопљу.

Главне модне награде су добили наши дизајнери – Игор Тодоровић, за најбољег дизајнера женске одеће и Бошко Јаковљевић као најбољи регионални дизајнер мушке моде.

Награду за животно дело понела је креаторка Лоредана Бахорић, велико име хрватске модне сцене, а награда за допринос моди отишла је у руке словеначке дизајнерке кожне глалантерије Марјете Грошељ.

За икону стила проглашена је наша певачица Тијана Дапчевић, док је награду за најбољег стилисту добио познати хрватски стилиста Петар Трбовић. Инфлуенцер године је Елла Дворник, која је уједно и заштитно лице овогодишње MGF кампање, а највећа регионална звезда је словенска певачица Сенидах.

У прекрасној атмосфери Кемпински  Адриатик хотела уживали су бројне познате личности пре свега из Хрватске и Словеније , а свечану доделу награда водила је маестрална Ида Престер.

My Global Fashion Awards, на челу са њеним оснивачем Гианном Апостолски, организовали су тродневно дружење, забаву и низ активности у прекрасној Истарској Савудрији, а први дан отворен је хуманитарном модном ревијом Игора Тодоровића који је представио колекцију Белла, инспирисану белом бојом.

На самом почетку ревије објаснио је окупљенима своју модну филозофију и концепт колекције коју је невдавно приказао и у Београду.

Инспирација за колекцију је била храбра животна прича Светлане Слапак која пати од проблема са албинизмом и слабовидошћу.

Њена истрајност да учи, ради на себи, самостално корачајући кроз живот у цивилизацији визуленог, потакла је Игора и његов тим да прескоче баријере појавног и освоје суштинске циљеве универзалиних вредности И да пошаљу поруку заједништва и лепоте разноликости.

Модели израђени у најплеменитијим тканинама представљају истраживање форме и конструкције као и додатних тонова утицаја беле, које уоквирује основна колоритна естетика целе колекције, али и елементи наслеђа као веома важног дела укупне естетике коју негује Атеље Игор Тодоровић.

Посебну атракцију ревије је представљао хаир стyле манекена за који се побринула најпознатија колористкиња на свету – Leasly Jennison и Schwarzkopf Professional тим, уједно и главни партнер овогодишњег  MGF-а.

И ова ревија је имала хуманитарни карактер те је након програма, Гианна Апостолски, уручила Удружењу слепих Истарске жупаније донацију која за циљ има помоћ слепим и слабовидним студентима.

Остале награде су додељене у следећим категиријама:

Титулу најбољег дизајнера накита однели су Младен и Петар Грубић, шминкерка године је Симона Антоновић, а за најбољег  стилисту косе проглашен је познати македонски фризер Даниел Николовски.

Награда за најбољег фотографа отишла је у руке Кармен Познић, а звезда у успону је словеначка млада креаторка Сара Валенци.

Модел године је Леонарда Зеба, а најбољи дизајнер модних додатака је Марија Перић, дизајнерка торбица My Lovely Bags из Сарајева.

Фото: Промо

Додај коментар: