Scroll Top

Изложба посвећена Ивану Бекјареву у Галерији „Адлигат“

izlozhba-posve-ena-ivanu-bekjarevu-u-g
Сличне теме

Јуче, 19. маја у Галерији „Адлигат“ у Инђији, отворена је изложба посвећену глумцу Ивану Бекјареву, коју је свечано отворио покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић.

Галерија „Адлигат“ је нов културно-туристички производ ове локалне самоуправе, значајан за читаву Војводину, коју је у марту ове године отворила Туристичка организација општине Инђија у сарадњи са Музејом „Адлигат“ Београд. У приземљу Галерије налази се изложбени део у коме ће се смењивати изложбе великана домаће и светске књижевности, уметности, историје, науке, а уређен је и „кутак“ посвећен јапанској књижевности.

У саставу Галерије налазе се и две просторије са легатима великана 19. и 20. века, а управо је она огранак истоименог Музеја ретких књига и путовања из Београда са којим је ТО Инђија потписала Протокол о сарадњи у циљу унапређења туризма, културе, уметности, очувања сећања, науке и образовања.

Изложба посвећена је Ивану Бекјареву, који је 2019. године са Удружењем за културу, уметност и међународну сарадњу „Адлигат” потписао уговор о формирању легата у оквиру Позоришне собе Удружења, те је том приликом поклонио вредне предмете везанe за његов рад, почев од диплома, сведочанстава, захвалница, награда и плакета, све до Земунске повеље за грађанске заслуге, као и преко 130 књига са посветама.

Изложбу су, у присуству супруге Ивана Бекјарева, и брoјних посетилаца и медија, отворили покрајински секретар за привреду и туризам др Ненад Иванишевић, шеф кабинета председника општине Инђија Немања Милојевић и директор Туристичке организације општине Инђија Милан Богојевић.

Секретар Иванишевић је овом приликом истакао да је легат Ивана Бекјарева и других знаменитих личности и еминентних личности са домаће јавне сцене, од изузетног значаја за јачање свести о делима и доприносу појединаца у друштву, као и наслеђе које се оставља младим нараштајима на чување.

Након отварања изложбе, секретар Иванишевић је обишао још један бисер туризма ове локалне самоуправе – туристички комплекс „Келтско село“ који је своју туристичку сезону започео већ 7. маја и већ бележи велики број посетилаца из земље и иностранства.

Фото: Туристичка организација општине Инђија

Додај коментар: