Scroll Top

Kабаретска представа „Чезнем да вам кажем“

kabaretska-predstava-ceznem-da-vam-kazem
Сличне теме

Поетско музички кабаре „Чезнем да вам кажем“ родио се као жеља да се на духовит, аутоироничан и пријемчив начин публика сети и оживи сећања на нека друга времена, којих се углавном сећамо са сетом.

Првак драме Београдског драмског позоришта, Милорад Дамјановић, провешће публику кроз успомене на детињство, Југославију, студентске дане, почетак каријере, али и савремено доба у коме живимо.

Свака од целина, употпуњена је поезијом, која је на неки начин обележила периоде о којима ће глумац говорити, али и најважнијим песмама, које представљају бисере српске поезије. Програм овог кабареа, поред његове централне приче, прати анђеоски глас Наташе Радовановић, сопрана Опере Народног позоришта у Београду, која ће певати поп, евергрин и џез песме које су обележиле све генерације. „Чезнем да вам кажем“, је духовито, занимљиво и емотивно путовање кроз оно што јесмо, оно што су наши родитељи и људи око нас.

Прича свих нас, испричана и отпевана кроз речи оних на које смо највише поносни као што су Васко Попа, Десанка Максимовић, Јован Дучић, Мирослав Антић…

Београдска премијера ће бии двдесет девето играње овог кабареа. Приказан је већ пред препуним салама позоришта и Домова културе од Вршца, Ниша, преко Лазааревца ,Гуче, Младеновца, Нове Вароши, Прибоја па све до Пљеваља и Никшића.

После београдске премијере, настављамо, Новосадска свечана премијера 1.марта у 20 сати у Српском народном позоришту, 6.марта Фоча, 7.марта Уб, 24.марта Чачак, 27.марта Београд Театар Вук, прва реприза, 19.април Горњи Милановац.

Додај коментар: