Scroll Top

Манифестација „Глас са Ветрена“

manifestacija-glas-sa-vetrena
Сличне теме

У пуној сали Дома културе у Малом Извору код Зајечара, 11.02. 2023. Одржана је прва манифестација традицоналног народног стваралаштва „Глас са Ветрена”, на захтев мештана овог села. Приређен је богат културно-уметнички програм у коме је учествовало чак седам КУД-ова са територије града Зајечара: „Ђорђе Генчић“, Велики Извор, „Граничар“, Халово, “Градец“, Градсково „Божур“, Звездан, „Ромилијана“ , Гамзиград, „Слога“, Вражогрнац и „Зоран Гајић“, Рготина. Ученици из Малог Извор И Боровца извели су пригодан рецитал.

Нову манифестацију “Глас са Ветрена” отворила је Биљана Глишић, помоћник директора Установе Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић”, а окупљењим мештанима Малог Извора и околних села обратила се и Сузана Ђорђевић, председница Месне заједнице Мали Извор. Ово је већ друга овогодишња манифестција која се организује у селима на подручју Зајечара, а до краја године биће одржано чак 36.

Намера је да се смотре народног стваралаштва организују у свим селима која то желе. Манифестације су врло значајне, јер поред очувања традиције, представљају једини културни догађај у селима на територији града Зајечара. Важно је и то што су допринеле оживљавању фолклорних ансамбала у 10-так села. Организатор је Установа Народно позориште Тимочке Крајине-Центар за културу “Зоран Радмиловић” у сарадњи са месном заједницом Мали Извор, а покровитељ је град Зајечар.

Додај коментар: