Scroll Top

” Као ДА НЕ бисмо “

kao-da-ne-bismo
Сличне теме

На репертоару Првог приградског позоришта Лазаревац, у понедељак, 19. септембра у 20 часова је позоришна представа ” КАО ДА НЕ БИСМО “, Сања Савић, режија Ана Пинтер.

“Као Да Не бисмо” је експериментална мелодрама, са комичним елементима, луткарска представа за одрасле аутентичне форме и специфичног драматуршког израза; Одликује је вербални минимализам уз коришћење живе музике, што је све чини пријемчивом за публику свих генерација.

Реч редитеља:

Колико је речи потребно да се исприча љубавна прича? Суштина љубавничког дискурса је у неизрецивости, у прогутаним болима, сумњама, страховима, а од свега највише у страху да се Други не уплаши од разарајуће снаге наших осећања. Бескрајан је семантички потенцијал између Да и Не.

Кључно питање на које се своде сукоби, утисци, сензације, пројекције, успомене и трауме, јесте да ли смо вољени. Иако наизглед једноставно, од њега се очекује да ухвати непредвидиво пулсирање осећања. Величанственост највеће љубави не долази толико из сећања, реконструкције одиграних догађаја, већ из снаге уобразиље. „Као да не бисмо“ је омаж не љубави, већ моћи људске маште да од љубавника чини спаситеља, жртву и џелата, а понекад све у исти мах. (Ана Пинтер)

Фото: Промо

Додај коментар: