Scroll Top

Клавирски реситал Милоша Михајловића

klavirski-resital-milosha-mihajlovi
Сличне теме

Клавирски рецитал Милоша Михајловића биће одржан 5. децембра 2022. у 20 ч, у великој дворани Коларчеве задужбине.

На програму:

Ф. Шопен: Четири скерца М.Мусоргски: Слике са изложбе

Четири скерца Фредерика Шопена и програмско дело „Слике са изложбе“ Модеста Мусоргског су, без обзира на вишедеценијски упоредни развој пијанизма и нових музичких праваца у XX и XXИ веку, одржала до данас своју позицију најзахтевнијих композиција за клавир у музичкој историји. Ова чињеница повлачи са собом многа питања међу којима се једно истиче, а то је

„У чему лежи снага ових култних клавирских остварења?“.

Своје одговоре, пијаниста Милош Михајловић представиће нам на свом клавирском реситалу 5. децембра у 20 часова на Великој сцени Коларчеве задужбине.

Милош Михајловић започиње своје музичко образовање у Нишу у класи проф. Светлане Коруновић, а завршава као магистар уметности на Факултету музичке уметности у Београду, у класи проф. Невене Поповић. Један је од најнаграђиванијих српских пијаниста иза којег стоје бројна признања и победе на интернационалним пијанистичким такмичењима.

У улози солисте или солисте са оркестром, наступао је у многим земљама (Италији, Шпанији, Пољској, Француској, Грчкој, Америци, Аустралији, Русији, итд.) као и у многим  престижним  дворанама  (Мариинский театр у Санкт Петербургу, Большой зал Московской консерватории  у Москви, и др.).

Иза себе има двадесет година педагошког рада на Факултету музичке уметности у Београду где предаје клавир у звању ванредног професора.

Фото: Промо

Додај коментар: