Scroll Top

КОЛЕКЦИЈА „НЕБЕСКО КАМЕЊЕ“ И ОРИГИНАЛНИ ФОСИЛ МОСОСАУРУСА

kolektsija-nebesko-kamene-i-origin
Сличне теме

Природњачки центар Србије у Свилајнцу припремио је нове атрактивне садржаје за наредну сезону, чије је свечано отварање заказано за 2. март 2022. године.

„НЕБЕСКО КАМЕЊЕ“ – кроз ову изложбу посетиоци ће имати прилику да упознају део свемира приказом метеорита који су пали на нашу планету. Ово је једна од најразноврснијих колекција метеорита у Србији. Један од најатрактивнијих примерака је метеорит који је 1947. године пао на подручје Сибира. Занимљиво је да су становници тог подручја тада мислили да је то наставак Другог светског рата. Такође, посетиоци могу видети и реплике метеорита који су пали на подручје Србије.

„МОСАСАУРУС” – оригинални фосил лобање Мосасауруса. Набавком овог оригиналног експоната употпуњена је колекција морских гмизаваца, што је постојећој изложби Свет диносауруса дало посебан ексклузивитет, јер посетиоци могу видети фосил животиње стар 70 милиона година.

“ИНТЕРАКТИВНА СТЕНА” – подстиче посетиоце на истраживање минерала и стена од којх је састављена наша планета кроз могућност да их директно виде и додирну.

Специфични спој науке, образовања, културе и забаве чини Природњачки центар јединственом туристичком атракцијом у којој пођеднако уживају све генерације, а стални рад на новим садржајима и модерним начинима излагања је оно што ову установу чини једном од најпосећенијих у региону. Са око 100.000 посетилаца годишње, Природњачки центар позиционирао се као лидер научног туризма на туристичкој мапи Србије.

Фото: Промо

Додај коментар: