Scroll Top

Комедија Коферче у Мадлениануму за Дан жена

komedija-koferce-u-madlenianumu-za-dan-zena
Сличне теме

За Дан жена – 8. марта од 19.30, Опера и театар Мадленианум приказује експлозивну комедију Коферче!

 

Како би једна велика држава изгледала кад би њом управљала ЖЕНА? Горица Поповић у улози Председника Русије дели хеклане медаље и пева, потпуно неуобичајено за једног владара коме је нестало метално коферче са дугметом које може да измени читав свет.
У овим комплексним временима са “затегнутим” односима смех дође као лек. Комад популарног руског аутора Јурија Пољакова, у режији Оље Ђорђевић се бави вечном темом: власт и мали човек. У средишту пажње је Михаил Стражаренко (Марко Гверо), незадовољан својом позицијом у друштву, незадовољан женом и дететом, једног дана одлучује да каже „не” том свету који га гуши али, како то бива у добро написаним комедијама, он то чини на непримерен, недовољно испланиран и помало трапав начин који доводи до низа комичних ситуација.
Михаил краде коферче са дугметом за покретање атомског рата, његова жена Соња (Јелена Ћурувија Ђурица), несуђена глумица, прва сазнаје за његов преступ и невољно стаје на страну мужа, који је при томе ухвати у покушају невере са колегом и бившим партнером Едиком Суперштајном (Миљан Прљета). У акцији спасавања коферчета, појављује се и Едикова жена Надежда, бивша спортисткиња (Вања Ненадић).
У овој урнебесној комедији где се све врти око једног незадовољног апаратчика играју и: Вукашин Јовановић, Данина Јефтић, Петар Михаиловић, Иван Ћирић и Богдан Богдановић, као и Иван Бекјарев и Дубравко Јовановић на видео снимку.
Фото: Душко Филиповић

Додај коментар: