Scroll Top

Конференција за медије поводом најаве Slavic Soundwalking пројекта

konferencija-za-medije-povodom-najave-slavic-soundwalking-projekta
Сличне теме

У склопу 32. Београдског летњег фестивала БЕЛЕФ, биће свечано организована прва звучна шетња последњег викенда овог месеца

На конференцији у Енџио хабу присутним су се обратили: Нина Перишић, глумица која је читала 11 прича које ћете слушати у нашем граду, Катарина Митровић, ауторка приче „Балони од кондома“ која је део тренутно веома актуелног романа „Све добре барбике“, Бранко Росић, аутор приче „Са оцем на Тромостовју“, књижевник и новинар и Игор Крстић, композитор музике која прати све приче.

У суботу, 29. јуна у 18 часова полазећи са заједничке почетне позиције у центру Београда (код хотела Москва), захваљујући коришћењу мобилне апликације и сопствених слушалица, учесници ће се током вођене туре заједно прошетати кроз град и упознати са апликацијом и топонимима града Београда из нове перспективе, премијерно слушајући осам аудио-прича насталих у оквиру пројекта. Поред Теразија (Хотел Москва), звучни програм пратићемо и на још 7 топонима нашег града: Нушићева улица, Атеље 212, Палилулска пијаца, РТС, Парк Ташмајдан, Главна пошта, Црква светог Марка.

Ову по свему посебну шетњу завршавамо у Салону Музеја града Београда (Булевар Краља Александра 30-32) око 20 часова где почиње такозвани Сторителинг догађај на ком приче причају неки од аутора и ауторки прича у апликацији: Вида Давидовић, Софија Димитријевић, Ксенија Кушец, Сузана Тратник, Тања Матијашевић и Селма Скендеровић.

Сутрадан 30. јуна организујемо Сторителинг догађај за децу у Парку Ташмајдан од 19 часова где бајке уживо причају глумци: Мина Обрадовић, Андреј Њежић и Ања Ћурчић.

Slavic Soundwalking (slavicsoundwalking.eu) је интердисциплинарни европски пројекат подржан кроз програм Креативна Европа који дигитализацијом спаја књижевност и дизајн звука, а који Хартефакт реализује заједно са партнерима из Хрватске и Словеније. Најједноставније речено, корисници могу да преузму истоимену апликацију на Гоогле Плаy и Аппле Сторе и да шетајући Београдом, на означеним локацијама приступе 75 необјављеним аудиопричама савремених аутора и ауторки из Србије, Хрватске и Словеније. Међу ауторима српских прича су и Светозар Цветковић, Бранко Росић, Тијана Грумић, Вида Давидовић, Сташа Бајац, Милица Вучковић, Филип Давид, Филип Грујић… Неки од глумаца који читају приче у апликацији су: Катарина Марковић, Амар Ћоровић, Вања Ејдус, Нина Перишић…

Фото: Драгана Удовичић

Додај коментар: