Scroll Top

Јелена Милошевић излаже у јуну месецу у Галерији Коларчеве задужбине

jelena-milosevic-izlaze-u-junu-mesecu-u-galeriji-kolarceve-zaduzbine
Сличне теме

Јелена Милошевић, уметница истанчаног осећаја за лепоту, ће нас ускоро обрадовати својим најновијим делима из колекције коју је назвала Мој Адагио

У Галерији Коларчеве задужбине на Студентском тргу, 25. јуна отворена је изложба на којој ће изложити најновије осликане комаде стакла, слике и пар модних комада, колико простор буде дозволио. После великог успеха свог претходног пројекта Светковина, уметница се вратила коренима своје инспирације и за место излагања изабрала храм музике, Задужбину Илије М. Коларца, у којој је њен отац свирао као члан Београдске филхармоније, и где се као дете први пут срела са врхунском уметношћу – музиком, која је постала њена непресушна инспирација.

„Адагио је музика лаганог и свечаног темпа, музика која нас води у само средиште унутрашњих светова и враћа нашим коренима. Док стварам уз тиху музику досежем до несуђених висина божанске инспирације и уз молитву свесрдно креирам лепоту дубоко похрањену у себи. Имама предиван осећај препознавања у тренутку поставке моје нове изложбе у овом храму уметности, препознавања и очараности лепотом и величанственошћу палате – задужбине Илије Коларца, и подсећање на дане мог детињства. Надам се да ће моја дела живети после мене, и да ће моја уметност оставити траг у времену, као што је Коларац постао синоним доброчинства и залога за будуће генерације.”

Фото: Промо

Додај коментар: