Scroll Top

„Наше Село X“ премијерно пред публиком у Студентском културном центру

nase-selo-x-premijerno-pred-publikom-u-studentskom-kulturnom-centru
Сличне теме

Премијером плесне представе „Наше Село X“ у кореографији аустријског кореографа Симона Мајера 27. јуна у Великој Сали Студентског културног центра у Београду, Институт за уметничку игру обележиће десет година континуираног рада

„Наше Село X“ је јединствена представа коју су заједнички креирали реномирани кореограф Симон Мајер и талентовани студенти Института за уметничку игру у Београду. У духу обележавња деценије рада Института за уметничку игру, ову прекретницу обележавамо извођењем представе која се фокусира на тему прославе.

Представа истражује уметност, моћ и разноврсност прославе, бавећи се разним емоцијама и искуствима која долазе са слављем, истичући изазове и тријумфе на путу ка радости, виталности и свечаности. „Наше Село X“ слави читав спектар људских емоција и осећања – од радости и среће до туге, беса и задовољства. Позивамо вас да доживите наше село – место где су покрети благостања постали наша игра, а звуци благостања наша музика. То је место где су сви добродошли да учествују у нашој магији, да постану део наше заједнице и да буду цвет који сија под заштитом великих стабала. Придружите нам се у овој прослави живота и живописних, разноврсних емоција које чине наше постојање тако богатим и значајним.

Представу изводе: Катарина Бућић, Санела Жољић, Вања Герзина,  Ryan Koh Yik Heng, Kyra Photiou, Julia Arzumanova, Олга Омељаненко, Ива Илијевски, Ања Стојанкић, Олга Мурашова и Тамара Љесар. Асистенти кореогараф су Катарина Бућић, Огњен Вучинић и Лиса Анетсманн, костим за представу је урадила Снежана Арнаутовић Стјепановић. Церемонији прославе десетогодишњице Института за уметничку игру, претходиће (26. јуна) свечана додела почасног доктората Тонију Тачеру (Anthony Edwin Paul Thatcher) професору кореографије Trinity Laban Конзерваторијума за музику и плес у Лондону, који је својим несебичним залагањем оставио неизбрисив траг у формирању студијског програма Института за уметничку у Србији.

Фото: Белкиша Абдуловић

Додај коментар: