Scroll Top

„Лaжљивац“ премијерно у СКЦ-у

lazljivac-premijerno-u-skc-u
Сличне теме

У Великој сали Студентског културног центра Београда, синоћ 21. септембра с почетком у 19.00 часова, премијерно је изведена представа у настајању Лажљивац

Реч је о истраживању три кореографа и савремена играча у зрелим годинама, Мојце Мајцен (Словенија), Игора Кирова (Србија) и Александра Илића (Србија), који су своје каријере провели на сцени као кореографи и извођачи, али никада заједно у једном преојекту.

Њима се прикључио и књижевник Миомир Петровић, који је уједно и коаутор сценарија.

Истраживање на кореографском и играчком плану залази и савременије и сложеније сфере односа међу људима, појма искрености, комуникације, могућности да се уопште разумемо у савременом свету.

Тражећи свој пут ка искрености, свесни или полусвесни да најчешће мимикрирају и обмањују један другог и трећег, извођачи освајајући простор око себе освајају просторе својих личности тражећи искреност и непатвореност.

Свако наредно извођење овог пројекта подразумеваће изналажење другачијих сценских решења.

Лажући, њих троје се воле али и избегавају… Текст др Миомир Петровић, костиме за представу је урадио Саша Крга, а адаптацију музике Ивица Стјепановић.

Пројекат су подржали Министарство за културу Републике Србије и Местна обчина Цеље (Словенија). Мојца Мајцен и Игор Киров су оснивачи Балкан денс проџекта (Balkan Dance Project) којима се придружио Александар Илић, како би зближили уметнике с простора некадашње Југославије и Балканског региона. У овој представи по први и последњи пут заједно на наговор самих себе.

Фото: Белкиса Бека Абдуловић

Додај коментар: