Scroll Top

Биоскоп на води леве обале Дунава – Дечији филмски викенд у Борчи

bioskop-na-vodi-leve-obale-dunava-deciji-filmski-vikend-u-borci
Сличне теме

Традиционална манифестација Биоскоп на води 2 овогодишњи програм започиње дечијим филмским викендом у Борчи

Под отвореним небом, код канала Визељ и БСК клуба, од 18.30 часова, у петак, 22. септембра 2023, биће приказан цртани филм „Дечак делфин“

Другог дана малог филмског фестивала у Борчи, у суботу, 23. септембра 2023, од 18.30h, биће приказан кинески цртани филм „Где је змај“ (96 мин), захваљујући Институту Конфуције у Београду.

Улаз за пројекције је слободан, а за малишане из овог дела града припремљена су и нека слатка изненађења.

Како организатори са поносом истичу, овогодишња манифестација посвећена је, између осталог, промоцији кинеског језика и културе.

Основна школа „Јован Ристић“ из Борче, једна је од тридесетак основних и средњих школа у Србији у којима се факултативно учи кинески језик. Тим поводом, желели смо да мотивишемо нове генерације ђака ове школе, на учење кинеског језика.

Похађање наставе у школама је бесплатно, а реализује је Институт Конфуције у Београду, на основу Програма просветне сарадње између нашег Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Министарства просвете Народне Републике Кине" – кажу организатори.

Након дечијег филмског викенда у Борчи, програм за нешто старију публику наставља се са десне стране Дунава.

Пројекат „Биоскоп на води 2“, реализује се уз подршку Министарства културе и Градске општине Палилула у организацији агенције БравоАрт и културне мреже Алпе Адриа Фестивали.

Фото: Промо

Додај коментар: