Scroll Top

Лука Будисављевић поделио прво место на јуниорском првенству света, бронза по додатним критеријумима

luka-budisavljevic-podelio-prvo-mesto-na-juniorskom-prvenstvu-sveta-bronza-po-dodatnim-kriterijumima
Сличне теме

На управо завршеном Јуниорском првенству света, које је у протеклих 12 дана одржано у Мексику, у конкуренцији 114 учесника, најмлађи српски велемајстор Лука Будисављевић поделио је од 1 – 4. места и по додатним критеријумима припала му је бронзана медаља

Да се придружи именима легендарног Борислава Ивкова и спортисте године Игора Миладиновића, Луки је недостајало мало среће, пре свега кроз жреб у коме је имао два пута црне фигуре у последња два кола.

Противник у последњем колу, Француз Маурици имао је знатно бољи Бухолц и одиграо је партију мирно, унапред задовољан поделом поена.

Сребрна медаља измакла је тек у трећем критеријуму, али бронзана медаља је огроман успех, како за Луку и за српски шах.

Овим резултатом завршио се један тежак период у каријери кроз који је пошао, а у Мексико је отишао слично као српски кошаркаши недавно у Филипине – без великих најава и очекивања.

Шест победа уз пет подела поена, без и једног пораза у 11 кола, перформанс рејтинг 2628 и поправљен рејтинг 23 поена, као и прва медаља за Србију на јуниорским првенствима света говоре више од свега.

Председник Шаховског савеза Београда Андрија Јоргић упутио је честитку Луки Будисављевића, његовом клубу и свима који су допринели овом изузетном успеху.

Фото: ШСБ

Додај коментар: