Scroll Top

Математичка гимназија обележила 57 година постојања

matematicka-gimnazija-obelezila-57-godina-postojanja
Сличне теме

Математичка гимназија у Београду прославила је 57 година рада

Свечаној академији поводом јубилеја школе присуствовали су министарка науке Јелена Беговић, председник Народне скупштине Владимир Орлић и министарка здравља Даница Грујичић.

Честитајући ученицима и професорима Дан школе, Орлић је истакао да Математичка гимназија готово шест деценија школује најуспешније младе људе који доносе највиша одличја са светских такмичења, чиме на најбољи начин представљају Србију. Председник Скупштине Србије уручио је Математичкој гимназији поклон – рачунаре које ће користити ученици који су постигли најзначајније успехе на бројним такмичењима.

Министарка науке, технолошког развија и иновација Србије Јелена Беговић је изјавила да су ученици те школе „најбољи амбасадори Србије“.

-Математичка гимназија није само школа, ово је зачетак научног центра који ће, као и до сада и у будућности обликовати будуће стручњаке, будуће лидере и научнике – оне од којих наша будућност већ данас зависи, рекла је Беговић.

Присутнима се обратила и директорка Математичке гимназије Мирјана Катић, која се захвалила представницима државних институција, граду, општини, многобројним фондацијма и донаторима, а пре свега бившим професорима и ученицима Математичке гимназије, на несебичној помоћи коју пружају овој образовној установи, која представља нашу садашњост, али и бољу будућност.

Ученици Математичке гимназије су у протеклих годину дана својим знањем на међународним такмичењима, олимпијадама, балканијадама и другим светским такмичењима из математике, физике, хемије, информатике, географије, астрономије и шаха освојили 227 медаља знања – 40 златних, 101 сребрну и 86 бронзаних медеља, и исто толико пута нас све заједно обрадовали.

Фото: Математичка гимназија

Додај коментар: