Scroll Top

Тродневни Фестивал младих визионара у Београду

trodnevni-festival-mladih-vizionara-u-beogradu
Сличне теме

Инспирација, мотивација  и дружење за младе из целе Србије

Од 21. до 23. септембра у Београду (Дорћол Platz, Добрачина 59б) одржаће се Фестивал младих визионара. Преко 120 младих из свих крајева Србије окупиће се на овом догађају, чија је парола “Сада је на тебе ред!”.

Млади из различитих крајева Србије представиће своје успехе и богатство идеја које имају и остварују у области активизма, културе, екологије, предузетништва, спорта…

Другог дана фестивала, 22. септембра у 14.30 часова, учеснике ће поздравити Анке Конрад, Амбасадорка Савезне Републике Немачке у Београду.

Представљање искуства младих из мањих места широм Србије биће у фокусу програма Фестивала младих визионара.

У оквиру дела програма под називом Приче из краја, дванаест младих људи ће са сцене са својим вршњацима поделити приче о иницијативама и активностима које су спровели и идејама које су реализовали, а међу којима је многе подржао пројекат Перспективе за младе у руралним срединама у Србији.

Поред Прича из краја, млади ће моћи да се инспиришу и мотивишу и добију конкретне алате како да крену у реализацију својих идеја или се укључе у активности у њиховом окружењу на радионицама на теме екологије, социјалног предузетништва, активизма, и слично…

Млади ће моћи да се активно укључе у дискусију на два панела. На панелу Искрено о омладинској политици ће моћи да разговарају са Иваном Антонијевић, помоћницом Министра туризма и омладине.

А о Акцијама младих, које су снага креативности у локалним срединама, са активистима у области културе.

На Базару могућности током другог и трећег дана фестивала учесници и учеснице ће моћи да разгледају производе и разговарају са младим предузетницима и предузетницама.

Моћи ће и да се упознају са представницима организација цивилног друштва, истраже програме и активности које ове организације нуде и укључе се у њихов рад.

О свим својим недоумицама на путу од идеје до акције, имаће прилику да се распитају у Инфо ћошку, где ће им представници пројекта, организација цивилног друштва и институција, током сва три дана фестивала, одговарати на сва питања.

На Фестивалу младих визионара биће премијерно приказан филм о омладинским иницијативама Активирај С(В)Е, а Филип Рачуница извешће станд-уп комедију Можеш мислити надимак!

Део фестивала посвећен дружењу и забави обележиће концерт Групе Три и наступ Ди-џеја Часна сестра.

Трећег дана Фестивала младих визионара, 23. септембра од 14 до 17 часова, Базар могућности биће отворен за јавност то јест за непријављене посетиоце.

Фото: ГИЗ

Додај коментар: