Scroll Top

Мис Србије Ања Радић међу топ 10 кандидаткиња у спорту: Шта је још чека на путу ка титули најлепше жене света?

mis-srbije-anja-radic-medju-top-10-kandidatkinja-u-sportu-sta-je-jos-ceka-na-putu-ka-tituli-najlepse-zene-sveta
Сличне теме

Узбудљиве вести стижу директно из Индије, где се под слоганом Једна земља, једна породица, једна будућност одржава највеће и најстарије такмичење лепоте на свету – MISS WORLD које је ове године окупило 120 лепотица из целог света у трци за титулу најлепше жене

Српска представница, млада и амбициозна студенткиња Пројектног и иновационог менаџмента и информационих технологија Ања Радић, поносно представља дух и културу Србије на светској сцени лепоте.

Одмах по доласку у Њу Делхи, говорећи у сали Бхарат Мандапам, где је пре неколико месеци одржан чувени самит политичких лидера Г20, Радићева се истакла представљајући свој хуманитарни пројекат “Лепота је свуда око нас”, који има за циљ промоцију вредности као што су пријатељство, поштовање и толеранција међу децом предшколског узраста. Пројекат се реализује како би се смањила појава агресије и вршњачког насиља међу најмлађима, и како би се подстакло позитивно понашање, поштовање, толеранција и солидарност. Званично најлепша дама Србије показала је своје умеће и у спортским дисциплинама, где се пласирала међу топ 10 кандидаткиња. Уз спортски дух, Мис Србије је свој таленат представила и кроз плес на музику „Ђелем Ђелем“, носећи симболичне поруке, а резултати за представљање талента се очекују у наредним данима.

У официјелном представљању у националној ношњи, Ања је носила хаљину “Симонида”, дизајнирану по узору на средњовековне хаљине и круне краљице Симониде, а коју је за ову прилику израдило Удружење „Две моје златне руке“. Мис Србије Ања Радић изјавила је да је такмичење велики подухват, али да је спремна да се суочи са свим изазовима који следе. Кроз различите такмичарске дисциплине, Ања се бори са великом конкуренцијом и поносно представља Србију на светској сцени.

– До 9. марта, када се одржава финално вече, очекује ме још неколико такмичарских дисциплина. Тренутно имамо задатак да напишемо обраћање светској јавности на тему заштите тигрова и њиховог станишта – тема изабрана на препоруку Министарства пољопривреде и шумарства Индије. Са друге стране, од свих глобалних тема, изабрала сам да се фокусирам на проблем климатског загревања – каже Мис Србије и додаје:

– Дошла сам спремна! Све девојке које се такмиче су изузетне, али су такође и дивне колегинице с којима се радујем што делим ово искуство. Приметила сам да је велику пажњу такимичарки и организатора привукла моја биографија, посебно чињеница да сам некадашњи ПР спортског центра Новака Ђоковића, али и моја улога у серији „Закопане тајне“, коју ћете тек имати прилике да видите. Шаљем вам велике поздраве из Индије, и много сам захвална на подршци коју добијам од пријатеља, познаника и бројних јавних личности – рекла је Мис Србије Ања Радић.

Све актуелне вести у вези са нашом представницом Ањом Радић на такмичењу MISS WORLD можете пратити на званичном Facebook и Инстаграм профилу Miss World Serbia.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: