Scroll Top

Модна ревија инспирисана значајним женама српске историје – PS Fashion и Чачанска Родна

modna-revija-inspirisana-znacajnim-zenama-srpske-istorije-ps-fashion-i-cacanska-rodna
Сличне теме

У Чачку је синоћ одржана импресивна модна ревија ПС модне компаније која је представила лимитирану колекцију ТИ СИ ОНА инспирисану најпознатијим женама српске историје

Ревија је одржана, у сумрак, непосредно пред залазак Сунца чиме је приређен посебан визуелни доживљај уклопљен са оригиналним моделима. Ревија је део пројекта „Чачанска Родна“, којим Чачак ове године обележава титулу Прве српске престонице културе.

Међусобним прожимањем историје, културе и традиције са модом, компанија PS Fashion је овом ревијом на репрезентативан начин указала на вредности које су ванвременске и одала поштовање према женама из света уметности, културе и науке које су оставиле дубок траг у нашем друштву.

Колекција која симболичним називом „ТИ СИ ОНА“ подсећа да су жене и данас јаке, креативне и способне за велика дела, инспирисана је животом и делима најпознатијих жена из наше прошлости, међу којима се истичу:

Надежда Петровић, српска сликарка и фотограф; Исидора Секулић, српска књижевница и академик, прва чланица САНУ; Милева Марић Ајнштајн, српска математичарка; Љубица Марић, прва српска композиторка и академик САНУ; Драга Љочић, прва српска лекарка, феминисткиње и суфражеткиња; Јелисавете Начић, прва српска жена архитекта; Милена Павловић Барили, српска сликарка; Олга Јеврић, српска вајарка призната у свету, редован члан САНУ; Ксенија Атанасијевић, српски филозоф и преводилац, прва жена која је докторирала на Београдском универзитету 1922; Милунка Савић, чувена јунакиња Балканских ратова и Првог светског рата, наредник у Другом пуку српске војске, жена са највише одликовања у историји ратовања, рањавана у борбама чак девет пута; Даница Томић, југословенска авијатичарка, прва жена са пилотском дозволом у Краљевини Југославији; Јелена Анжујска, српска краљица, супруге Стефана Уроша И Немањића и мајка краљева Драгутина и Милутина; Царица Милица, владарка Србије, жена кнеза Лазара, средњовековна списатељица и православна светитељка.

На догађају су присуствовали градоначелник Чачка Милун Тодоровић, бројни званичници Града Чачка и Министарства културе Србије, представници медија, као и велики број поштовалаца PS Fashion бренда. Публици су се овом приликом обратили Слађана Пантовић, власница компаније и креативна директорка, као и Сандра Пауновић, директорка маркетинга.

“Свака од ових жена била је велика у својој области, суочавајући се са бројним изазовима и препрекама које нису могле да спрече њихову неуморну посвећеност својим страстима и визијама. Њихова храброст и непоколебљива преданост сопственим сновима чине их изузетно инспиративним фигурама. Кроз ову колекцију, желимо да истакнемо њихова достигнућа и да подстакнемо нове генерације жена да следе своје снове и остварују позитивне промене у свету”, истакла је Слађана Пантовић, власница компаније и креативна директорка.

Директорка маркетинга у компанији PS Fashiona, Сандра Пауновић, наводи да ова компанија годинама уназад, кроз бројне друштвено одговорне активности, пружа подршку појединцима, институцијама и локалним заједницама, као и да на овај начин желе да додају и симболичку димензију свом ангажману: “Овом ревијом и лимитираном колекцијом, ми не само да одајемо почаст изванредним женама из прошлости, већ и славимо снагу женског духа. Желимо да инспиришемо све жене да верују у своје способности, вредности и амбиције, баш као што су то чиниле ове величанствене првакиње којих смо се данас сетили. У њиховом лику и делу проналазимо инспирацију да следимо своје визије и снове без обзира на све изазове”.

Модели представљени на ревији биће доступни у одабраним П…. С…. продајним објектима, а део прихода од продаје модела из ове колекције биће дониран женским друштвима с циљем подршке унапређењу њихових активности.

П…. С…. остаје предан подршци женама и унапређењу њихових живота и надају се да ће заједно градити свет где се свака жена осећа снажно и самопоуздано у остваривању својих циљева.

Фото: Чачанска Родна, Бус Плус продукција

Додај коментар: