Scroll Top

Најежићете се као да је Мајкл пред вама

najezicete-se-kao-da-je-majkl-pred-vama
Сличне теме

Највернија реплика концерта покојног краља попа стиже у Београд

Уверавамо вас да ћете осетити трнце низ кичму какве је још само легендарни музичар могао да изазове на својим наступима

После огромног успеха на сценама широм света концерт посвећен Мајклу Џексону – Human Nature Live, биће одржан први пут у Београду. Реч је о верној интерпретацији спектакла који је краљ попа осмислио за своју повратничку турнеју ,,This Is It“ у лето 2009, а која никада није одржана због његове изненадне смрти три недеље пред почетак.

Фото: Miguel Concha, Промо

У улози Мајкла Џексона у МТС дворани 22. априла појавиће се Чилеанац Мигел Конча, најављен као најбољи имитатор легендарног уметника. Осим музичког, концерт ће посетиоцима пружити и незаборавно визуелно искуство, захваљујући изванредној кореографији, костимима, играчима, пратећим вокалима, врхунским музичарима, а пре свега, фронтмену без премца који је и гласовно и плесом способан да створи илузију да је лично Џексон на сцени.

Концерт ће бити одржан 22. априла у МТС дворани

 

Захвалност Мајклове мајке

Идеја за овај пројекат потекла је од Џонатана Шугарфута Мофета, бубњара на Мајкловим наступима, а реализовао ју је италијански бубњар Алесандро Сабатини.

– Упознао сам се с Мофетом 2011. у Лос Анђелесу, на његовој бубњарској радионици. Заједно смо ишли у обилазак познатих локација на којима је краљ попа боравио, укључујући и лет хеликоптером изнад његовог имања Недођија. Мофет ме је и подстакао да направим концерт с Мајкловим нумерама кад је чуо колики сам фан. Пресудна је била подршка клавијатуристе Стефана Мајнардија јер су клавијатуре биле најважнији део Мајклових наступа. Велики допринос дао је и Грег Филинганес, клавијатуриста и редитељ Мајклових концерата, који нам је помогао у постављању аутентичног звука. Први концерт смо одржали 2013. и отад нисмо стали – изјавио је Алесандро Сабатини за италијанске медије.

За сав труд добили су и захвалност од Мајклове мајке Кетрин, на шта је посебно поносан. Паузу за време короне искористили су да побољшају шоу. Тада су одлучили и да промене фронтмена и изабрали Мигела Кончу – Мајкловог истинског имитатора, како га назива Сабатини.

– У ужи круг ушла су тројица најпознатијих Мајклових интерпретатора на свету, а Мигела смо одабрали јер је најбољи играч од њих и у сјајној је кондицији. Није лако издржати око три сата наступа интензивног темпа из вечери у вече – објаснио је Сабатини.

Нема концерта сличног нашем

Алесандро посебно истиче чињеницу да се многи слични концерти, који славе Џексонову музику, фокусирају на то да имају што боље имитаторе, док су Сабатини и Мајнарди кренули од музике, с идејом да произведу што вернији звук. Баш из тог разлога, сматра он, само неколицина продукција, насталих у част Џексона након његове смрти, прошло је тест времена.

– Ова продукција је тренутно највећа која постоји и која путује светом. Ако изузмемо мјузикле о Мајклу, не постоји концерт који је сличан нашем – тврди његов творац и поручује: – Ово је много више од обичне посвете Мајклу, то је аутентично повезивање с краљем попа, догађај преплављен емоцијама, рођен из љубави према уметнику који нас и даље узбуђује и покреће на игру. Уверавам вас да ћете осетити трнце низ кичму какве је још само Мајкл током каријере могао да пружи публици широм планете.

Чилеанац Мигел Конча важи за тренутно најбољег имитатора легендарног уметника

 

Читав живот у ,,Џексоновој кожи”

Концерт је идеална прилика, нарочито за млађе фанове, да стекну идеју како би изгледао један аутентичан наступ краља попа да није преминуо у 51. години од срчаног застоја услед предозирања лековима. Уз врхунске музичаре за то је најзаслужнији Мигел Конча, који, како каже за Борбу, од пете године имитира Џексона.

– Све је почело када сам први пут видео спот за песму ,,Трилер“. Прво сам наступао у школи, па на приватним журкама, онда су ми понудили плаћене наступе у дискотекама. Одједном је то постао мој стални посао и главни извор прихода – каже Мигел, иначе по професији наставник физичке културе.

Осим што изузетно верно опонаша Мајклов глас и игру, Мигел невероватно физички подсећа на њега (на интернету готово да не постоји ниједна његова фотографија у цивилу). Ипак, признаје да му није лако да одговори да ли је заиста најбољи Џексонов имитатор данас.

– Људи говоре да сам најбољи, мени је тешко да то проценим. Знам само да сам у кожи Мајкла Џексона скоро читав живот и да сам у то уложио много напора и труда – напомиње Конча.

Списак песама је исти које је Мајкл планирао за повратничку турнеју 2009, неколико недеља пред смрт

 

Тренуци за незаборав

Имао је ту срећу да и уживо гледа Мајкла три пута.

– Био сам на његовим концертима 1993, у оквиру турнеје ,,Dangerous“, у Чилеу, Мексику и Аргентини. Био сам у првим редовима и било је предивно. То су неки од најбољих тренутака у мом животу и нешто што никада нећу заборавити – открива нам Чилеанац.

Управо из тог разлога на њему и његовим колегама лежи огромна одговорност да пренесу то што је Мајкл радио и стварао онима који га нису видели уживо.

– Многи су изненађени после нашег наступа колико смо верно дочарали Мајклов универзум. Он је био један од најбољих уметника на свету. Свестран уметник који је певао, глумио, играо… био је комплетан – оцењује Мигел.

Краљ попа је за собом оставио и нешто више од ванвременске музике, спотова врхунске продукције, месечевог хода и осталих незаборавних кореографија.

– Најважније од свега што нам је оставио јесте брига о планети и брига за бољи свет. Стално је инсистирао на томе. Нажалост, прерано нас је напустио и сада је на нама да наставимо то његово завештање. Дужни смо и њему и себи да Земљу учинимо бољим местом за живот – истиче Конча.

Везе са Хрватском

Овај уметник, који тренутно живи у Шпанији, једно време је боравио у Хрватској, одакле му је била тадашња девојка. Стигао је до полуфинала ријалитија ,,Суперталент Хрватска“ 2016. и наступао као гост на неколико концерата виолончелиста Стјепана Хаусера и Луке Шулића, познатих под именом 2Cellos.

Захваљујући наступима у шоуу ,,Human Nature Live“, обишао је скоро цео свет. Да ли има разлике у реакцијама публике, питамо га.

– Свуда је исто, људи су изненађени и срећни јер нису видели ништа слично. Мислим да је овај шоу најближе ономе што је Мајкл радио на својим концертима, најближе његовом наступу што данас можете доживети. Поносан сам и срећан што радим оно што волим. Ту своју љубав према Мајклу преносим и на публику и она то осећа – поручује Конча.

Аутор: Миона Ковачевић

Фото: Simone di Luca

Додај коментар: