Scroll Top

Нек балони у небо лете, нек победник буде дете – манифестација удружења Увек са децом

nek-baloni-u-nebo-lete-nek-pobednik-bude-dete-manifestacija-udruzenja-uvek-sa-decom
Сличне теме

Поводом обележавања Међународног дана деце оболеле од рака, 15 фебруара, удружење Увек са децом у четири града организује манифестацију “Нек балони у небо лете, нек победник буде дете”.
Овогодишња четири града су Београд, Обреновац, Лозница и Аранђеловац. Уз подршку ГО Врачар, Удружење ће 14. фебруара са почетком у 12.00 часова у свечаној Сали Општине организовати – Округли сто на коме ће се покренути и разрадити три веома важне теме. Једна од тема биће ,,Пасош за преживеле” (Сурвиворсхип Пасспорт) који представља докуменат усвојен у електронској форми за децу/младе који су завршили лечење и њега искључиво попуњава онколог који је дете лечио. Циљ је да се овим документом олакша живот и предупреде евентуалне неженљене последице лечења.

Следећа од обрађиваних тема биће ,,Дуготрајне последице са којима се сусрећу излечена деца”, веома важна прича о дуготрајним нежељеним последицама лечења о којима родитељи и деца нису довољно упознати, а неопходно је да имају информације од релевантних стручњака како би превентивно могли да делују.

Последња али ништа мање важна тема биће ,,(Не)спремност здравственог система на стратешки одговор”. Биће разговора о томе да ли је наш здравствени систем спреман на стратешки одговор у праћењу деце/младих после престанка редовних контрола које имају у институцијама у којима су лечени.

Циљ округлог стола је креирање боље будућности деце и младих лечених од рака.

Учесници округлог стола су: др Јелена Јанковић- испред министарства здравља -в.д помоћника министра здравља ,Сектор за јавно здравље и програмску здравствену заштиту, клин.асис др сци мед Јелена Бокун -испред Института за онкологију и радиологију Србије – Шеф одсека педијатријске радиотерапије , ИОРс др Снежана Живковић испред Института за јавно здравље др Милан Јовановић Батут, др Жељко Попадић- испред Фонда за здравствено осигурање -Заменик директора Сектора за лекове и фармакоекономију Ирина Бан Извршни директор удружења Звончица Драгана Личина Данојлић испред Сурвајворси-Србија ,,Косачи рака” Ивана Глигорић испред Сурвајворси-Србија ,,Косачи рака”

Истовремено уз округли сто биће организован базар испред зграде општине, на ком ће се по завршетку округлог стола пустити балони у небо као знак подршке деци која се лече од рака.

Сурвајворси-Србија познатији као ,,Косачи рака” је група младих излечених од рака који су организовали своју групу за подршку, одлучни да они буду носиоци организације обележавања међународног дана деце оболеле од рака 15 фебруара у Лозници, Обреновцу и Аранђеловцу

Лозница

Ивана Глигорић потпредседник удружења Увек са децом и координатор групе Сурвајворси-Србија ,,Косачи рака” већ традиционално ће пустити балоне у небо на хуманитарном базару који се одржава од 11.00х до 13.00х, док ће се у 19.00х одржати хуманитарни концерт у ЦЗК Вук Караџић у коме ће учествовати КУД Фрула, плесни клуб Окидоки, Александра Романов и Никола Радојловић само су неки од учесника програма.

Обреновац

Александар Стојановић – члан групе Сурвајворси-Србија ,,Косачи рака” организује хуманитарну рукометну утакмицу у КСЦ Обреновац, са учешћем МРК Раднички и МРК Студентски град. Утакмица почиње у 20.00х а пре почетка ће учесници, заједно са посетиоцима да пусте балоне у небо у знак подршке деци која се лече од рака.

Аранђеловац

Жељко Чорлија члан групе Сурвајворси-Србија ,,Косачи рака” на градском тргу у Аранђеловцу организује хуманитарни догађај забавног карактера са почетком у 17 часова.Друштво народне традиције Шамот и други учесници ће на градском тргу у Аранђеловцу бити задужени за добру атмосферу, а у оквиру програма ће балони да лете у небо.

Додај коментар: