Scroll Top

Неустрашиве девојчице и неспретна вила

neustrasive-devojcice-i-nespretna-vila
Сличне теме

Нови анимирани филмови у биоскопима

Иначе садржајан репертоар домаћих биоскопа, када је реч о филмовима за децу, богатији је за три нова синхронизована цртаћа европске продукције: “Моја вила шепртља”, “Ватрено срце” и “Баш супер”.

“Моја вила шепртља” прича је о добронамерној и радозналој, али неспретној вили Виолети, која је на обуци да постане зубић-вила. Уместо да ствара забавне играчке, све што Виолета успева да направи су љубичице. Сада јој предстоји годишњи испит и само виле које га положе добијају драгуљ, помоћу ког могу да пређу из људског у вилински свет да би сакупиле млечне зубе и створиле играчку. Виолета славно пада на овом испиту, али је то није много пореметило. Не часећи часа, она краде драгуљ од најбоље ученице Јоланде и успева да се ушуња у људски свет. Улази у собу 12-годишње девојчице Макси и заједно с њом креће у незаборавну авантуру. Цртаним јунацима гласове су позајмили Бојан Хлишћ, Бранислав Платиша, Дарија Врачевић, Душица Новаковић, Ђурђина Радић, Марко Марковић и други.

Главна јунакиња цртаћа “Ватрено срце” је 16-годишња Џорџија Нолан, која жели да крене очевим стопама и сања о томе да буде прва жена-ватрогасац на свету. Кад тајанствени пироман покрене серију подметнутих пожара по Бродвеју, њујоршки ватрогасци почињу мистериозно да нестају. Градоначелник Њујорка позива Џорџијиног оца из пензије да води истрагу о нестанцима. Очајнички желећи да помогне оцу и спасе свој град, Џорџија се прерушава у младића званог Џои и придружује се малој групи храбрих ватрогасаца који покушавају да зауставе пиромана.

“Ватрено срце” стиже у биоскопе 23. фебруара.

“Баш супер” назив је цртаћа о 11-годишњој девојчици Хедвиги, која је заљубљена у игрице. Њен тата је суперхерој града али то нико не зна, осим Хедвиге. Пошто се посао суперхероја наслеђује, када Хедвига буде приморана да замени оца, њен живот ће се окренути наглавачке. Изазови пред којима се нашла много су већи него што је могла и да претпостави и услед њених неспретних потеза, отац се одлучује да за будућег суперхероја одабере рођака Адријана. Збуњена и потиштена, Хедвига одлази код своје заборавне баке, која ће јој помоћи да пронађе своје супермоћи.

“Баш супер” је на репертоару од 2. марта.

Фото: FABRIQUE D’IMAGES

Додај коментар: