Scroll Top

Нова сезона едукативног програма Мала школа бонтона/Како се слуша концерт

nova-sezona-edukativnog-programa-mala-skola-bontona-kako-se-slusa-koncert
Сличне теме

Нова сезона едукативног програма Мала школа бонтона/Како се слуша концерт почиње у суботу 30. септембра, када ће на великој сцени Коларчеве задужбине наступити млади саксофонисти

Циклус Мала школа бонтона/Како се слуша концерт, који организује Центар за музику Коларчеве задужбине, намењен је најмлађој публици и њиховим родитељима.

Водитељ овог јединственог програма је Милош Миловановић који је по образовању музичар, а по занимању телевизијски водитељ и деци познато лице. Он на веома специфичан и оригиналан начин децу води кроз овај програм.

Уз Миловановића, малишани сазнају историју Коларчеве задужбине, науче када се и зашто аплаудира, шта пише у програму, како се треба понашати на концерту и у једној институцији културе, шармантно им пренесе податке из историје музике и заједно са њима прави опуштену и пријатну атмосферу на програму.

На предстојећем концерту, који је део серије концерата  Mini SAXperience, малишани ће имати прилику да сазнају све што их занима о саксофону.

Банда саксофониста је оформљена 2014. године под менторством професора Милана Савића, са циљем да млади извођачи стекну искуство камерног музицирања.

Након неколико година веома активног концертрирања, Банда саксофониста је израсла у састав са атрактивним и разноврсним репертоаром.

Јединствени су по кратким и изненадним наступима на отвореном који доприносе популаризацији саксофона међу широм публиком.

Овакви “флеш моб” наступи: на Цветном тргу, испред Културног центра Београда, испред Француског института у Београду, у клубу Свратишта за децу у Музичком павиљону на Калемегдану, никога не остављају равнодушним и увек изазивају велико интересовање код публике.

Осим наступа на отвореном, овај састав наступа и у оквиру концертне серије Mini SAXperience која се током целе године одржава на различитим локацијама у Београду: у Великој дворани Коларчеве задужбине, у Културном центру Београда, У.К. Пароброд и посвећена је нашој најмлађој публици.

На овај начин деца имају прилику да чују и виде ове изврсне саксофонисте и науче нешто ново о овом занимљивом инструменту.

Банда саксофониста изводи транскрипције као и музику оригинално писану за квартет саксофона и на свом репертоару има велики избор озбиљне, џез и популарне музике.

Програм почиње у суботу у 11 сати, а улазнице, по цени од 300 динара, у продаји су на билетарници Коларца.

Фото: Коларац, Промо

Додај коментар: