Scroll Top

ОБНОВА РОМАНТИЧНЕ КОМЕДИЈЕ ДОЛЦЕ ВИТА

obnova-romantichne-komedije-doltse-vit
Сличне теме

После дуже паузе, настале због короне, а затим и због смрти познатог кантаутора, водитеља и фотографа Миње Суботе, романтична комедија ДОЛЦЕ ВИТА се враћа на нашу Малу сцену. У петак 28. октобра од 20 часова љубитељи топле приче о старом духу Београда моћиће поново да гледају сјајне Снежану Јеремић Нешковић, Љиљану Стјепановић, Анку Гаћешу Костић, Тамару Алексић, Бранислава Зеремског и у улози Миње Суботе Владимира Грбића. Романтична комедија ДОЛЦЕ ВИТА премијерно је изведена 7. децембра 2018. године. Настала је по тексту Јелене Палигорић Синкевић и постављена је као победник Конкурса за младе позоришне ствараоце, представа је окупила млади ауторски тим, на челу са редитељем Југом Ђорђевићем, уз подршку сценографкиње Иване Јелић, костимографкиње Ларе Поповић, кореографкиње Анке Гаћеша Костић и уз музику Андреја Синкевић. Реприза је 6. новембра од 20 часова. Била је велика част имати на сцени Мињу Суботу, чија су личност и музика биле имплементиране у драмски комад ДОЛЦЕ ВИТА. Романтична комедија, која је бројној публици засладила живот, била је посебно неодољива, шармантна и дирљива захваљујући присуству легенде сценске уметности – Миње Суботе.

Мињин вансеријски дар за контакт с гледаоцима, али и са партнерима на сцени, уткан је у представу која ће наставити да се игра на темељима које је он поставио током рада са својим колегама. Сећање на радост игре коју је Миња Субота имао неће нестати из срца свих оних који су радили са њим и гледали га у тој, за њега посебно вољеној улози. С великом љубављу Опера и театар Мадленианум сва будућа извођења представе ДОЛЦЕ ВИТА посвећује дивном уметнику и човеку Мињи Суботи. Тешко је било изабрати глумца који поседује харизму, лик и таленат који ће гледаоцима представе ДОЛЦЕ ВИТА омогућити да осећају веродостојност док га гледају у улози Миње Суботе. Изврстан глумац, Владимир Грбић, одважан колико и осетљив, преузео је тај задатак часно и одговорно. Владимир Грбић, који чак ликом подсећа на Мињу, ће уз помоћ позоришне магије свима који су волели и воле Мињу Суботу помоћи да осете Мињино присуство на сцени. Владимира Грбића, глумца Суботичког позоришта, публика Мадленианума је заволела још у комичној улози смотаног Феликса, у истоименој комедији Феликс и Дорис.

Кажу да је рецепт за сладак живот попут рецепта за савршен колач! Ако је то и истина, и ако пронађемо тај савшрени рецепт за сладак живот, шта се дешава оног тренутка када се тај рецепт изгуби?! Комад Долце вита у буквалном смислу покушава да одгонетне и проникне у горе постављено питање. Наиме, у једној београдској посластичарници, са огромном традицијом, затичемо две генерације жена, власница те посластичарнице, како се боре да буду и остану у корак са садашњим тренутком. Једна посета неочекиване гошће „прети” да спасе посластичарницу. Али ни та посетитељка не долази празних руку. Она са собом носи једну велику породичну мистерију у облику рецепта за савршен живот. Да ли ће наше јунакиње успети да одгонетну ту мистерију и спасу своје наслеђе од заборава?

Фото: Милан Ђаков

Додај коментар: