Scroll Top

Oчаравајуће креације, мултикултурална хармонија и модна магија

ocaravajuce-kreacije-multikulturalna-harmonija-i-modna-magija
Сличне теме
MITA7113

Модна ревија инспирисана Краљицом Јеленом Савојском.

Четврто вече 22. издања Serbia Fashion Week-а обележиле очаравајуће креације, мултикултурална хармонија и модна магија

Са очаравајућом елеганцијом и бескрајном страшћу, 4. вече 22. издања „Serbia Fashion Week“- а пружило нам је спектакл без премца, истовремено означавајући и непоновљив завршетак ревијског дела овог престижног догађаја. Сјај и гламур испунили су вече које ће остати урезано у срца свих присутних, док су ревије дизајнера засијале светлом креативности и раскоши.

Својом снагом и бојом, ревија домаћег бренда „Милова“ је засигурно поставила тон овог вечерњег догађаја. Женски капути јарких боја доминирали су пистом, изазивајући осећај храбрости и самопоуздања. „Милова“ нас је подсетила да мода може бити храбра, енергична и неустрашива.

Након тога, српској публици се представила гошћа из Шведске, Слађана Виртијевић, која нас је очарала својом колекцијом израђеном од свиле. Свила је пулсирала на писти, стварајући чаролију мекоће и грациозности. Виртијевић је демонстрирала своју способност да модом пренесе осећај њежности и суптилности.

Следила је ревија дизајнерке Силване Тошић, чији ауторски печат је препознатљив по имплементацији етно мотива и ручном раду. Ова ревија нас је подсјетила на вредност традиције и наслеђа у свету моде. Силвана је успела да комбинује наслеђе и модерну елеганцију на јединствен начин.

Марко Парасцандало, гост из Малте, донио је свежу визију моде својом јединственом колекцијом. Његове креације су просто врвеле од свежих идеја и занимљивих форми, остављајући нас без даха својом ексцентричношћу.

Хана Лековић, својим креацијама, суптилно је истакла лепоту жене. Ручни рад и пажљиво одабрани детаљи употпунили су њен савршено укројене моделе, наглашавајући женственост и елеганцију.

Соња Јанковић је на писту донела своју нову колекцију бренда Hastja, која је блистала у пастелним тоновима и најфинијим тканинама. Њен дизајн је осликавао софистицираност и суптилну лепоту.

Но, кулминација вечери десила се када је талентирани мултимедијални уметник и активиста Хикару Сеино, са својим тимом „Ганон“, уживо пред публиком стварао чаробне цветне креације. Његова иновативна употреба цвећа је нешто што ћемо памтити, а његова филозофија постала је инспирација за све нас.

Бошко Јаковљевић, стални учесник „Serbia Fashion Week“-а, није нас разочарао. Његова ревија за „Мартини Весто“ донела је свеже идеје које су у складу са актуелним модним трендовима, задржавајући при том Јаковљевићев препознатљив дизајнерски стил.

На крају, француски дизајнер високе моде, уметнички директор два највећа сајма моде у Европи, у Паризу и Берлину и потпредседник „Serbia Fashion Week“-а, Емерик Франсоа, измамио је одушевљење својим очаравајућим тоалетама. Његова колекција“Shadows” право је ремек-дело, а публика је неспретно аплаудирала, изражавајући своје дивљење.

– Моја идеја је да видим шта би се могло догодити током ноћи када почнете да се појављује силуета у мраку. Зато је на ревији све било тако блиставо и тако сјајно. Светлост у ноћи. За мене је ово учешће на SFW нешто сасвим посебно, јер сам пре више од 10 година отворио нулто издање Српске недеље моде. Тако сам срећан што смо ове сезоне поново могли да направимо сјајно издање, велике ревије овде у Мастер центру Новосадског сајма. Српска национална недеља моде расте. Веома сам срећан због ове сезоне, рекао је Емерик Франсоа.

Ово издање Serbia Fashion Week-а није било само мода. Било је то вече у којем су се сјединили духови различитих култура, различите дизајнерске визије и крајеви света. Било је то вече у којем смо заједно прославили креативност, храброст и уметност. Публика је уживала у овом изузетном спектаклу и осећала се привилеговано да буде део овог јединственог искуства.

Фото: Срђан Алексић, Милош Милосављевић, Марко Османовић, Вук Ђермановић

Додај коментар: