Scroll Top

Очекујте изненађења

ocekujte-iznenadjenja
Сличне теме

Читава година у знаку славља

Дом омладине читаву годину посвећује свом великом и важном јубилеју, кроз догађаје из различитих области и уметничких форми које су постале заштитни знак ове установе културе и образовања

На свечаном отварању 71. Мартовског фестивала – Београдског фестивала документарног и краткометражног филма, љубазношћу Филмских новости, приказан је вредан архивски материјал о самим почецима рада ДОБ.

– Видели смо кадрове с програма одржаних шездесетих и седамдесетих година 20. века, али и део друштвенополитичке историје тог времена, будући да је неколико прослава Дана младости у присуству Тита одржано баш код нас – истиче Андрија Бојанић, директор Дома омладине Београда. У мају је организован и концерт групе Ођила, која је прославила 40 година од првог концерта, одржаног управо у Дому омладине. Ексклузивна изложба посвећена Маргити Маги Стефановић била је постављена на Платоу испред Уметничког павиљона “Цвијета Зузорић”, са 113 фотографија, од којих је већина први пут била представљена јавности.

– Од мноштва концерата који је група ЕКВ одсвирала, међу најзначајније спада незабораван низ распродатих узастопних наступа 1989. баш у Дому омладине Београда – подсећа наш саговорник. Када је реч о догађајима који следе, последњег дана јуна нас очекује још један музички програм у светлу јубилеја.

– У сарадњи с партнерима из агенције “Бинта саунд” организујемо концерт Кезаје Џоунса, једног од најомиљенијих и најбољих светских гитариста, који ће наступити са својим сјајним бендом. Публика ће у сали Американа моћи да ужива у музици овог изузетног харизматичног музичара и његовом специфичном хард фанк стилу – открива директор ДОБ. До краја године у плану је још занимљивих догађаја попут изложбе фотографија плаката и артефаката, којима ћемо се присетити неких догађаја из богатог програма током претходних деценија.

– У припреми је и монографија посвећена јубилеју, коју ћемо представити на Сајму књига ове године, на којем ће Дом омладине први пут имати и свој штанд. Радимо на кратком документарном филму са сведочанствима људи који су били или још увек јесу део Дома омладине, као организатори или учесници програма. А биће и још неких лепих програмских изненађења – поручује Андрија Бојанић.

Фото: Промо

Додај коментар: