Scroll Top

Одржана премијера филма Никола Тесла – Повратак визије ученика Гимназије Креативно перо у Београду, у Вили Јелена

odrzana-premijera-filma-nikola-tesla-povratak-vizije-ucenika-gimnazije-kreativno-pero-u-beogradu-u-vili-jelena
Сличне теме

28. 11. 2023. одржана је премијера кратког документарног филма Гимназије Креативно перо о Николи Тесли, поводом 80 година од смрти нашег великог иноватора

Продуценткиње филма су оснивачице Васпитно-образовног система Креативно перо, Горица Недељковић Богдановић и Александра Недељковић. Редитељ је Дамир Романов и филм је реализован уз подршку продуцентске куће Contrast Studios.

Идејни творци и протагинисти филма су ученици Гимназије Креативно перо, Марко Јовановић и Андрија Стефановић. У улози глумице појављује се ученица Кристина Михајловић и Слободан Исаковић, као стручни консултант у име Музеја Николе Тесле. Кроз овај пројекат ученике је водио ментор – наставник Андрија Ратковић.

Премијери су присуствовали посебни саветник у Министарству науке, технолошког развоја и иновација, господин Јован Милић, представници Министарства просвете, директорка Музеја Николе Тесле, Ивона Јевтић, бројне јавне личности, сарадници, родитељи и ученици.

Присутнима се у име Васпитно-образовног система Креативно перо обратила др Неда Павловић истакнувши да реализацијом пројеката попут овог, Креативно перо показује својим ђацима да се идеје уз рад и труд могу преточити у стварност и охрабрила их да верују како су њихови снови покретач неких будућих иновација, а нека им на том путу Теслина визија служи као инспирација.

Нагласила је да је овај филм много више од филма, јер је заправо знак да као школа успевају да живе праве вредности, да подстичу и негују креативност својих ученика, да их оснажују да истражују, критички мисле и стварају.

Фото: Приватна архива

Додај коментар: